Yüksek Performanslı Prekast Cepheler

03.03.2023
Yüksek Performanslı Prekast Cepheler

Yüksek Performanslı prekast cepheler günümüzde yaygın olarak görülebilmektedir. Neredeyse tüm firmaların tek tercihi olan prekast cephe kaplamaları inşat sektöründe fazlaca kullanılmaktadır. Prekast cephe kullanımı dış cepheler olsun iç cepheler olsun kolayca işlenebilmesi bakımından ve her türlü hava koşullarına karşı yüksek direnç gösterdiği için fazlaca kullanılmaktadır.

Yüksek Performanslı prekast cephelerin oldukça kolay bir şekilde işlenebilmesi, uzun yıllar kullanılması ve dolayısı ile yüksek mukavemet göstermesi ve her türlü kullanıma karşı çeşitlilik sağlaması bakımından oldukça kullanışlı ve en çok tercih edilen inşaat malzemesi olarak kullanılmaktadır. Özellikle mimarların tasarım gücünü zorlayan her şeye cevap vermesi, akla gelecek her detayın her şeklin kolayca verilebildiği prekast kendi nitelikleri bakımından diğer yapı malzemeleri ile karşılaştırıldığında oldukça kaliteli bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yüksek performanslı prekast cephelerin sağladığı avantajlar saymakla bitmez. Yaşayan şahitler olarak prekast kullanıcılarından edinilecek bilgilerle onaylanabilecek prekast cephe kaplamalarının sağladığı avantajları kısaca şöyle özetleyelim:

  • Prekast cephe kullanım alanlarında gözle görülebilecek olan konulardan biri renginin en saf hali ile kendini korumasıdır. Ayrıca ne zaman ne renk olursa olsun kolayca boyanabilme özelliğine de sahip olması zaman zaman değişiklik yapılabilmesine fırsat verebilmektedir.
  • Prekast cephe kullanım alanlarında oldukça önemli olan noktalardan bir başkası ise yapı malzemesinin oldukça hafif olmasıdır ki bu durum binaların gereksiz bir yük taşımasının önüne geçebilmektedir. Bu durumda binaların uzun yıllar rahatça kullanılmasın yardımcı olmaktadır.
  • Yüksek performanslı prekast cephe kullanım avantajları arasında ateş ya da yangına karşı gösterdiği yüksek mukavemettir.
  • Özellikle kış aylarında oldukça soğuk olan bölgelerde soğuk havanın içeri geçmesini büyük oranda engelleyen prekast cepheler ayrıca zamanla binalarda görülmekte olan çürümeler de söz konusu bile olmamaktadır.
  • Yüksek performanslı prekast cepheler ile ses yalıtımı da mükemmel şekilde sağlanabilmektedir. Dışardan gelebilecek en yüksek sesin bile içeri girmesini engelleme özelliğine sahip prekast cephe sesleri en kısık seviyeye indirebilmektedir.
  • Yüksek performanslı prekast cepheler ayrıca en sert darbelere karşı da büyük direnç gösterebilmektedir. Bu da güvenliğin tam sağlanabilmesi açısından büyük fayda sağlamaya yardımcı olacaktır.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz