Yüksek Mukavemetli Prekast Cephe

10.02.2023
Yüksek Mukavemetli Prekast Cephe

Yüksek mukavemetli prekast cephe kaplama günümüzde dünyada gelişmekte olan endüstriyel inşaat sektöründe çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Dünyada oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan yüksek mukavemetli prekast cephe kaplamaları ülkemizde de özellikle son yıllarda çokça kullanılmakta her yapıda gözle görülür bir yaygınlık gösterebilmektedir. Özellikle deprem kuşağında olan tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de oldukça kullanışlı olan prekast cephe kaplamaları herhangi bir doğa olaylarında özellikle depremde yüksek mukavemet gösterdiği gibi güvenlik açısından da büyük fayda sağlayabilmektedir. Yapısı itibari ile hem sağlam hem de oldukça hafif olan prekast cephe herhangi bir depremde can kayıplarının da önüne fazlaca geçebilmektedir.

İnşaat sektöründe büyük bir gelişme yaşayan ülkemiz yapı malzemeleri bakımından da kendini kanıtlamıştır. Hatta bu gelişme dış ülkelere yapılan yapı malzemeleri ihracatı da büyük yol kat etmiştir. Oldukça hızlı büyümekte olan inşaat sektörüne büyük katkı sağlayan yüksek mukavemetli prekast cephe uygulamaları yatırımların çok daha fazla yapılmasını sağlamış ve yapılara da olduğundan daha fazla değer katmaya yardımcı olmuş ve olmaya devam etmektedir. Her geçen gün çalışmaların yapıldığı, her şeye her ortama tamamen çözüm odaklı yaklaşan inşaat sektöründe prekast cephe her ihtiyaca uygun olduğu gibi işlevselliği ve uygulanabilirliği bakımından da kendi farkını ortaya koymuştur.

Yüksek mukavemetli prekast cephe uygulamaları enerji tassarufu yapılabilmesi bakımından da katkı sağlayabilmektedir. Hem sıcak havalarda hem de soğuk havalarda yüksek mukavemet göstermesi prekast cephe uygulamalarının yapıldığı alanlarda enerji tasarufu gözle görülür bir fark oluşturmaktadır. Tüm bu faydalarının yanında estetik anlamda da hayal gücünün her uç noktasına ulaşabilme imkanı sağlayan prekast cephe yapılara görsel bir fark oluşturmaya fayda sağlayabilmektedir.  Kolay işlenebilmesi, istenilen her ölçüde üretilebilmesi ve kolay montaj edilebilmesi bakımından kolaylık da sağlayan prekast cephe kullanımı ses yalıtımı için de ideal bir yapı malzemeleridir.

Yüksek mukavemetli prekast cephe her türlü dış etkilere karşı kendini ve yapıyı koruyabilmekte ve uzun ömürlü kullanılabilmesi de hem sağlıklı hem de konforlu bir yapı oluşturmaya katkı sağlamaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz