Isı Yalıtımlı Prekast Cephe Kaplama

27.04.2018
Isı Yalıtımlı Prekast Cephe Kaplama

Isı yalıtımlı prekast cephe kaplama günümüzde tüm yapılar için büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Dört mevsimin belirgin olarak yaşandığı ülkemizde hem sıcak havalara hem de soğuk havalara karşı oldukça dayanıklı yapı arayışında olan birçok kişi için ısı yalıtımlı prekast cephe kaplama çokça tercih edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Prekast paneller hem mühendislerin hem de mimarların en çok tercih ettiği bir uygulamadır. Yapılara da büyük değer katan ısı yalıtımlı prekast paneller her yapı da olmazsa olmazlar arasında yer alan bir uygulamadır.

Isı yalıtımlı prekast cephe kaplamalar ile kaplanmış yapılarda büyük kar sağlayan bir uygulamadır. Hem enerji tasarrufu sağlayarak ülkemize büyük katkı sağlayabilmekte hem de faturaların düşük gelmesine fayda sağlayarak bütçemizi büyük ölçüde koruyabilmektedir. Sıcak havalarda çalışan klimalara ya da soğuk havalarda doğalgazı tam çalışmaya gerek bile olmadan büyük bir yalıtım sağlayabilmektedir. Isı yalıtımlı prekast cephe kaplama hale hazırda mevcut olan duvar kağıtlarına ek yapılan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Isı yalıtımlı prekast cephe kaplama binalara boydan boya uygulanabilmektedir. Isı yalıtımının yanında görsel bir estetik katmaya da yardımcı olan prekast cephe kaplama hem ısıya karşı hem de sese karşı yüksek bir izolasyon özelliği sağlamaktadır. Bu izolasyonun yanında deprem riski yüksek olan birçok yerde de güvenli bir kullanım sağlayabilmektedir. Her anlamda direnç gösterebilen prekast cephe kaplamaları hafifliği bakımından depremde zarar oranını en alt seviyeye düşürmektedir.

Hem hafif olan hem estetik bir görselliğe sahip olan hem de ısı ve ses bakımından da izolasyon özelliğine yüksek direnç gösteren prekast uygulamaları inşaat sektöründe vazgeçilmeyen çokça gözlenebilen bir uygulamadır. Hem iç hem de dış cephede kolay kullanım olanağı sağlayabilmesi, kolay işlenebilmesi ve montajlaşabilmesi, istenildiği gibi boyanabilmesi istenilen formun yakalanabilmesi bakımından büyük avantajlar sunabilmektedir. Prekast cephe kaplamaları sıvı, boya vb. uygulamaların çok kolay yapılabildiği bir uygulamadır. Tüm yönetmeliklere büyük oranda uygunluk göstermekte olan prekast uygulamaları her ortama da ayak uydurabilmesi bakımından uyumlu bir malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz