Prekast ile Cephe Kaplama

03.02.2023
Prekast ile Cephe Kaplama

Prekast ile cephe kaplama son yıllarda çokça görülmektedir. Prekast ile cephe kaplama yaptırmak yapıya her anlamada değer katmakta ve ömrünü maksimum seviyede uzatabilmektedir. Prekast ile cephe kaplama diğer cephe malzemelerine oranla oldukça kolay yapabilmektedir. Kolaylıkla işlenebilen, oldukça kullanışlı olmasının yanında verimli bir yapı oluşturmaya yardımcı olan prekast kullanımı istenilen her şeklin verilebilmesi bakımından kolay uygulanabilmektedir. Yapılara verilmek istenen şeklin her detayında zorlanmadan kalıplarla kolayca uygulanabilmesi kolay işlenebilmesi ve montaj edilebilmesi bakımından kullanım yaygınlığı çokça görülebilmektedir.

Prekast ile cephe kaplama hem iç cephelerde hem de dış cephelerde uygulanabilmektedir. Çok büyük direnç gösterebilen prekast uygulamaları hem özellikleri bakımından hem görsel olarak yapıya farklılık katabilirken yüksek mukavemet gösterdiği için de koruyucu bir kalkan görevi de görebilmektedir. Prekast uygulamaları için kullanılan malzeme hayal gücünün sınırlarını aşmaya yardımcı olmaktadır. Prekast uygulamalarının sahip olduğu özellikler uygulamayı yapan kişilere ve yapı sahiplerine sınırsız avantajlar sağlayabilmektedir. Prekast ile cephe katlama için belirtilebilecek belli başlı özellikler ve avantajlar şu şekilde açıklanabilir:

  • Prekast ile cephe kaplama uygulamalarında kendine has olan sef rengin çok kolay bir şekilde korunabilmesinin yanında istenilen her şekilde istenilen renge boyanabilmesi büyük avantaj sağlayabilmektedir.
  • Prekast ile cephe kaplama oldukça kolay montaj edilebilmesi prekast uygulamasının hafif olmasından dolayı kolaylıkla yapılabilmektedir.
  • Prekast ile cephe kaplama sahip olduğu dokusu sayesinde istenilen her tasarımın kolaylıkla yapılabilmesi avantajlarını sunmaktadır.
  • Prekast ile cephe kaplama her türlü doğal afetlere, yaşanabilecek olan bazı kazalara karşı koruyucu kalkan görevi üstlenebilmektedir. Hafif olması bakımından deprem sırasında büyük felaketlerden koruyabileceği gibi herhangi bir yangın durumunda da ateşe maruz kaldığında yüksek mukavemet göstermektedir.
  • Prekast ile hem yaz hem kış aylarında ısı yalıtımını yüksek oranda sağlamaktadır. Dolayısı ile de kış aylarında evin çok kolay bir şekilde ısınmasına yazın da sıcak havadan korunabilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca zamanla yapılarda ortaya çıkan çürümeler de söz konusu bile olmamaktadır.
  • Prekast ile cephe kaplama ile ısı yalıtımı hem iç sesleri hem de dış sesleri büyük derece de azaltabilmektedir.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz