Prekast ve Kolay Kullanım

14.01.2022
Prekast ve Kolay Kullanım

Prekast kullanım alanı çok geniş bir ürün olmasına rağmen henüz ülkemizde pek fazla alanda yaygınlaşmamıştır. Ama kullanım ve işleme kolaylığı bakımından aslında diğer ürünlere göre daha avantajlıdır.

Örneğin prekast'ın kullanım alanlarından biri film setleridir. Film setleri ülkemizde mahalle arası filmlerinden farklı olarak tasarlanmak istediğinde gerçekçi dekorlar için prekast'a başvurulur. Prekast'ın monte edilmesi ve tekrar sökülmesi kolaydır. Bu da onu diğer ürünlere göre daha çok tercih edilen duruma getirmiştir.

Bilhassa tarihi sahneleri olan filmler eski yapıları andıran bu dış cephe malzemesini sıkça kullanmaktadır. En basit bir dizi bir veya iki sene arasında devam ettiğinden uzun süre dayanabilecek dekorlara ihtiyaç duyulduğunda prekast cephe devreye girmektedir. Prekast aynı zamanda senaryo yazarlarının kafalarındaki sahneleri uygulama da oldukça kolaylık sağlamaktadır.

Prekast'ların diğer bir kullanım alanı ise parklardır. Halka açık alanlarda dayanıklı bir malzeme olması açısından oturma banklarında tercih edilmektedir. Ayrıca heykel yapımının maliyetli olması ve uzun sürmesi açısından da prekast ile şekillendirilen taşlar tarihi görünüm verilmek istenen alanlarda sıkça tercih edilmektedir.

Prekast'ın asıl kullanım alanı tabii ki dış cephe kaplamasıdır. Dayanıklı, ekonomik ve yalıtımı yüksek bir malzeme olması açısından prekast yaygın olarak tercih edilmektedir. Modern yapılar genelde demode yani eski modaya yönelmiş durumdadır. Yapılara tarihi bir görünüm kazandırmak için prekast'ın kolay işlenebilir özelliği ile dizayn edilmiş dış cepheler oldukça dikkat çekmektedir.

Prekast'ın mimari alanda yaygın olmasının başka bir sebebi de depreme ve su aşındırmasına karşı dayanıklı olmasından kaynaklanır. Günümüzde daha çok büyük şehirlerde kullanılmaya başlayan prekast'ın kullanım alanı hızla genişlemektedir. Yeni evlenen çiftler, evlerinin eski görüntüsünden sıkılan insanlar ve Avrupa’daki herhangi bir tarzı projelerinde yansıtmak istediklerinde prekast'a başvurmaktadırlar.

İnşaat sektörünün hızla büyüyen bir parçası olan prekast üretim ve işleme alanı yeni iş sahaları ile istihdam sağlamakta ve farklı olmak isteyenlere istedikleri gibi hitap etmektedirler. Yapımı kolay, işlemesi kolay, hammaddesi yaygın olan bu yapı malzemesi aynı zamanda ekonomik olması açısından da sık sık tercih sebebi olmaktadır. 

Tümü

Son Prekast Projelerimiz