Alan Kazandıran Prekast Paneller

27.05.2022
Alan Kazandıran Prekast Paneller

Alan kazandıran prekast paneller sayesinde duvar örme işlemini ortadan kaldırmaktadır. Günümüzde inşaat sektöründe ortaya çıkan prekast kullanımı hem yenilenmek istenen yapılara hem de yeni inşası yapılacak her yere paha biçilmez bir değer katmakla birlikte görsel anlamda da oldukça modern bir görünüm kazandırmaktadır. Prekast panellerin ortaya çıkması ile birlikte eskiden duvar örme işlemi artık yapılamakta hem pratik hem kaliteli hem de oldukça sağlıklı bir kullanım olanağı yaratmaktadır. Dış duvar örme işlemleri çok büyük dezavantaj yaratmaktadır. Duvar örme işlemleri alanı gereksiz yere daralttığı gibi geniş çapta kullanılmakta olan malzemeler nedeni ile de ekonomik anlamda külfet yaratmaktaydı.

Alan kazandıran prekast paneller sayesinde alan daralmasının önüne geçmekle birlikte az yapı malzeme kullanımı ile oldukça ekonomik olmaktadır. Prekast kullanımı hem maddi hem de manevi kazanç sağlayabilmektedir. Ayrıca yapının da oluşması sonrasında kullanılması esnasında hem sıcak hem de soğuk havalarda muhteşem bir yalıtım özelliği taşımaktadır. Oldukça sert geçen kış aylarında soğuk havanın içeri girmesi söz konusu bile değildir. Yazın da çok sıcak, bunaltıcı havalarda sıcak havanın içeri sinmesi de aynı şekilde mümkün değildir. Bu durumda da ısı yalıtımı sayesinde yapıların içinde istenilen ısının olması hem sağlık bakımından hem de ekonomik bakımdan kazanç sağlayabilmektedir. Tüm bilgiler doğrultusunda yeni yapılmak istenen binalarda prekast kullanımı her açıdan büyük avantajlar sağlayacaktır.

Alan kazandıran prekast paneller karşımıza iki seçenek sunmaktadır. Bu seçeneklerden biri kabuk olarak ifade edilmekte olan yalıtımsız ürünler ile yalıtımlı olan diğer seçenek alternatifleri bulunmaktadır. Aralarında fiyat farkı olsa da yani yalıtımsız olan prekastlar daha ucuz olsa da tercih edilmesi durumunda yalıtım bakımından dezavantaj yaratabilmektedir. Ancak yalıtımlı olan tercih edildiğinde ısı bakımından yaz ve kış aylarında çok daha az masraf olacağı gerçeği bu seçeneği seçmenize yardımcı olacaktır. Alan kazandıran prekast paneller tercihi yapılırken en doğru seçimin yapılması ve en doğru şekilde uygulanması uzun ömürlü kullanımda sağlaması bakımından büyük fayda sağlayacaktır ki bu durumda binaların değerini kat be kat artırmaya yardımcı olacaktır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz