Prekast Panel ile Kabuk Prekast Arasındaki Fark

05.01.2018
Prekast Panel ile Kabuk Prekast Arasındaki Fark

Prekast panel ile kabuk prekast arasındaki fark oldukça belirgindir. Prekast panel uygulamaları genel olarak duvar örülmesine gerek duyulmadan ve ekstra bir işleme gerek bırakmamadan yapılacak olan yapılarda dış cephe kaplamalarında ısı yalıtımlı olarak uygulanmakta olan bir işlemdir. Prekast panel uygulamaları genel olarak yapıların kabasına bile uygulanabilmektedir. Dolayısı ile de prekast uygulaması yapacak olan firmalardan dış cephe kaplama firmalar tarafından yapılabilmektedir. Prekast uygulaması yapan firmaların öncelikle güvenilir olması gerekmektedir. Bunların akabinde yapılacak olan prekast uygulamaları ile ilgili yapılacaklar proje şeklinde sunulduktan sonra planlama aşamasına geçilir ve bu plan doğrultusunda yapılar henüz kaba halinde iken prekast uygulaması kolaylıkla yapılabilmektedir.

Prekast panel uygulamaları yapıların kaba halindeyken uygulanması ile daha ekonomik bir durum yaratmaktadır. Masrafların azalmasına da yardımcı olan prekast panel uygulamaları işlerin çok daha kolay ve hızlı yapılmasına da yardımcı olmaktadır. Ayrıca hem eski hem de yeni olan tüm yapılar için preksat panel gereksiz bir ağırlık oluşturmamaktadır. Oldukça uzun ömürlü olan prekast panelleri kullanıcılar ve hem de uygulamayı yapacak olan firmalar için günümüzde kullanılabilecek büyük bir avantaj olarak değerlendirilebilir.

Dekoratif Prekast Paneller

Dekoratif prekast kabuk paneller ise yapıların yalnızca kaba halinde iken kullanılabilen bir uygulamadır. Duvarların bölünmesine yardımcı olan ve proje kapsamında yalnızca prekast kabuk panel ile işlemler tamamlanabilmektedir. Prekast panel ile kabuk prekast arasındaki fark bariz olarak kendini gösterebilmektedir. Bir yapının hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi ve maddi olarak da kar edilebilmesi için bu iki sistem arasında doğru tercih yapılması gerekmektedir.

Prekast uygulamalarının yapılacağı binalara fazla ağırlık verilmemesi ve ortaya çıkacak olan maliyeti düşürebilmesi açısından ve bir binanın ömrünün uzatılabilmesi açısından büyük avantajlar sağlayabilmektedir. Panel sistemleri her zaman daha pahalıya mal olmasına rağmen en çok tercih edilen bir sistem olarak da karşımıza çıkmaktadır. Hem görsel olarak hem kalite olarak yapılacak olan ya da yenilenecek olan binalara düşünülenden çok daha fazla değer katabilmektedir. Bu nedenle dış cephe kaplaması olarak kullanılacak olan prekast sistemi ile yapıların günümüzde büyük artış göstermiştir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz