Prekast Özellikleri

29.12.2017
Prekast Özellikleri

Prekast özellikleri öncesinde prekastın ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmak gerekir. Prekast cam elyaf takviyesi ile yapılan dış cephe kaplaması olarak bilinmektedir. İçeriğinde bulunan elyaf, polimer, beyaz çimento, silis kumu vb. bileşenlerden oluşan oldukça pürüzsüz , hafif ve sağlam bir beton olarak ifade edilebilir. Son yıllarda mimarların, mühendislerin, en fazla tercih ettiği prekast inşaat sektöründe ilk tercihler arasında yer alan oldukça popüler bir uygulamadır. Prekast her anlamada oldukça kullanışlı sağlam, hafif, güvenli ve oldukça pürüzsüz oluştuğu yüzeyi sayesinde çok başarılı cephe kaplamaları ortaya çıkmaktadır. Oldukça prestijli, referanslı firmalar tarafından uygulanacak olan prekast hem görsel olarak hem de uygulama olarak hem de sağlamalık olarak en ideal dış cephe kaplaması olarak değerlendirilebilir.

Prekast'ın Başlıca Özellikleri

  • Prekast özellikleri arasında sınırsız sayıda tasarım alternatifleri sunmaktadır. İstenilen, hayal edilen her şeyin uygulanabildiği prekast her boyutta ve her renkte uygulanabilmektedir.
  • Kaplama dendiğinde akla gelen dış cephe kaplamalarının dışında iç cephelerde de oldukça rahat kullanılabilen prekast uygulaması her ölçü ve mesafede prekast montajı yapılabilmesi mümkündür.
  • Prekast özelliği bakımından uygulanacak olan binayı her yönden hem maddi hem de manevi olarak artı değer katar. Yapıların ucuza mal etmek için kötü görünümlü ya da kalitesiz yapı malzemeleri kullanmak binanın her anlamdaki değerini düşürecektir. Bu nedenle eşi benzeri olmayan bir alternatif olarak değerlendirilmelidir.
  • Prekast özelliği bakımından çok daha kolay işlenebilme dolayısı ile de kolay montaj edilebilme özelliğine sahiptir. Prekast montajı her zaman belli bir planlama ile gerçekleşir ve bu plan doğrultusunda oldukça kolay olan montaj işlemi de gerçekleştirilir.
  • Prekast ister dış cephede isterse de iç cephede her türlü boyutlarda üretilebilmektedir. Estetik anlamda doyuran alıcı bir güzelliği olan prekast ister küçük ister büyük parçalar halinde olsun her boyutta üretim sağlanabilmektedir.
  • Prekast özelliği bakımından aynısı yıllar sonra bile tekrar üretilebilir. Fabrikasyon ürünlerin devamının bulunması oldukça zor hatta imkânsızken prekast için bu asla geçerli değildir. Aynı renkte aynı şekilde ve aynı boyutta yılalar yıllar sonra da üretim imkanı sağlamaktadır.
Tümü

Son Prekast Projelerimiz