Prekast Uygulama Aşamaları

09.12.2022
Prekast Uygulama Aşamaları

İkamet edilmekte olan binalarda veya yeni inşa edilmekte olan yapılarda prekast uygulamalarının yapılmasını isteyenler prekast uygulama aşamaları hakkında geniş bir bilgi almak istemektedirler. Preaksat uygulamalarının nasıl ve ne şekilde yapıldığı hep merak konusudur. Prekast uygulama aşamaları karşımıza dört aşamada çıkmaktadır. Prekast uygulama aşamaları hakkında en doğru en sağlıklı ve kaliteli bilgi edinmek için konusunda oldukça uzman ve birçok referansa sahip firmalardan bilgi almak gerekmektedir. Bunun dışında ön bilgi edinmek için ise burada yapılacak olan açıklama sizi oldukça aydınlatacaktır. Dolayısı ile de bilgi sırasında prekast uygulaması hakkında bilgi alırken alacağınız bilgilerin doğruluğu hakkında değerlendirme yapmanız çok daha kolay olacaktır.

Prekast Uygulama Aşamaları Dört Başlık Altında Toplanmaktadır

1. Proje Süresi

Yapılması planlanan prekast uygulamaları için öncesinde kaplama yapılacak olan cephe için tecrübeli bir mimar tarafından projelendirilmeli ve tasarım oluşturulmalıdır. Ancak tasarım ile ilgili herhangi bir fikre sahip değilseniz başvuru yapacağınız firma tarafından en doğru ve en sağlıklı bilgiyi alabilmeniz mümkündür. Tüm bu planlama sonrasında projelendirmeden sonra ise yapılacak olan prekast uygulaması ile ilgili fiyat teklifi yapılır ve hemen ardından da sözleşme aşaması gerçekleştirilir. Tüm bunların akabinde ise kaplama yapılacak olan cephe ile ilgili gerekli ölçüler alınır ve proje tamamlanması gerçekleştirilir. Tüm bu aşamaların sonunda proje müşterilere sunulur ve müşterinin onayından sonra ikinci aşamaya geçilir.

2. Üretim Süreci

Prekast uygulama aşamalarından ikincisi üretim aşamasıdır. Üretim sürecinde hazırlanmış olan projenin içinde yer alan tüm detaylar dikkate alınarak prekast kalıplarının sırası ile üretilmesi şartı ile kalıp haneye yollanır. Prekast üretimi polyester, silikon veya ahşap alternatiflerinden hangisi seçilmiş ise üretim yapılan seçime göre yapılmaktadır.

3. Montaj Süreci

Prekast uygulama aşamalarından üçüncüsü ise montajdır. Ancak öncesinde nakliye sırasında herhangi bir hasar görmemsi için üretilen prekastların gerekli olan tedbirlerin alınmasından sonra sevkiyatı yapılır. Sevkiyat sonrasında ise en doğru ve düzgün bir şekilde montaj süreci de başlatılır.

4. Silikon ve Temizlik Aşamaları

Prekast uygulama aşamalarından dördüncüsü ise silikon ve temizliktir. Montaj sonrasında deprem veya farklı bir hareket sonrasında etkilenme olmaması için yapılmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz