Prekast ile Tarihi Yapıların Dekorasyonu

24.11.2017
Prekast ile Tarihi Yapıların Dekorasyonu

Prekast ile tarihi yapıların dekorasyonu yapının aslına en uygun şekilde yapının aslına en uygun şekilde, tarihi yapının hiçbir özelliğini bozmadan, en cazip en uygun restorasyon yapılabilmesi çok kolaydır. Klasik mimari yapıların dışında çok daha çarpıcı çok daha estetik çok daha cazip ancak asılını kaybettirmeden prekast ile tarihi yapıların dekorasyon yapılması oldukça kolaydır. Prekast ile tarihi yapıların dekorasyonu oldukça kısa sürede ve en az maliyetler hayata geçirilebilmesi, tarihi yapıların bakımının, restore edilmesi için belki de tek yapı malzemesi prekast olarak karşımıza çıkmaktadır.

Prekast ile tarihi yapıların dekorasyon edilmesi sırasında restore edilecek olan otel, restoran vb. tarihi yapıların fiziksel tüm özellikleri göz önünden bulundurularak yapılacak olan restore işlemleri prekast ile büyük kolaylık sunmaktadır. Ayrıca tarihi yapılarda çokça görülen el oymalarının da tarihi yapı unsurları dikkate alınarak taş yapılardan oluşan binalarda, mekanlarda görsel olarak orijinaline nerdeyse hiç dokunulmadan restorasyon işlemleri uygulanabilmektedir. Prekast silis kumu yerine cam elyaf malzeme kullanımı ile geliştirilmekte ve eş zamanlı yapılmasına dikkat edilerek yapı malzemesinin kullanım özelliklerinde değişim gösteren ve bunun yardımı ile oldukça fazla mukavemet gösteren bir ürün olarak üretilmektedir.

Prekast ile tarihi yapıların dekorasyon işlemlerinin günümüzde çok daha fazla gelişmiş olması servis yükünü de yok etmekte ve restore işlemleri süreci devam ederken kullanılacak olan yapı malzemesinin çok sağlam olmasının yanında sahip olduğu ağırlığa da gerekenden çok daha fazla önem verilmektedir. Oldukça yüksek dayanma süresine sahip olmasının yanında ağırlığının da çok fazla önem arz etmesi çoğu durumlarda alternatif olarak görünmesini önlemektedir. Tahmin edilenden fazla dayanımı olması bilinen klasik yapı elemanları ile muhafaza edilemeyeceğinden, birçok uygulamada ise duvar yapma ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracağı için prekast uygulaması büyük avantaj sağlayabilmektedir.

Prekast ile tarihi yapıların dekorasyon işlemleri yeni tasarımlarla, yeni yeni mimari çizgilerle yansıtmak isteyen mimarların farklı şekildeki birçok projelerinde prekast kullanımı yapılar için biçilmiş kaftan ifadesini kullanmak asla yanlış olmaz. Restore işlerinde oldukça kolay işlenebilen prekast yapı malzemesi vazgeçilmezler arasındadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz