Dış Cephe Kaplaması Prekast

29.04.2022
Dış Cephe Kaplaması Prekast

Günümüzde genel olarak herkesin mantomla olarak bildiği yalıtım işlemi oldukça yeni bir sistem olan dış cephe kaplaması prekast oldukça kullanışlı ve ekonomik bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde oldukça hem inşaat hem de kimyasal olan tüm sektörlerde perkast içeriğinde bulunan silis kumu ile farklı alanlarda farklı sektörlerde en çok tercih edilen bir kaplama olarak karşımıza çıkmaktadır. Prekast içeriğinde yer alan silis kumu oldukça önemli bir maddedir. Silis kumunun kullanılmasının nedeni ise ilk olarak Türk standartlarına oldukça uygun olarak çeşitli işlemlerden geçmiş olması ve dolayısı ile de prekast ürünün tedarik edilmesi için üretim yapan firmanın oldukça kısıtlı olmasına neden olmaktadır.

Dış cephe kaplaması prekast uygulaması için kullanılacak olan spreyler bulunmaktadır. Sprey uygulaması için temin edilen sprey ekipmanları içinden geçen kum tanecikleri boyutları oldukça önemlidir. Bunun nedeni ise dış cephe kaplaması için kullanılacak olan ekipmanların içinden geçen kum taneciklerinin tıkanıklık yaratmaması gerekmektedir. Bu nedenle de tıkanıklığın giderilmesi için de silis kumu kullanımı sırasında kullanılan ekipmanlar bozulmasının engellenmesi gerekmektedir. Sprey ekipmanların arızalanması işin aksamasına neden olacağından bu sorunların ortaya çıkmaması için gerekli tüm önlemlerin alınması oldukça önemlidir.

Dış cephe kaplaması prekast uygulaması sırasında üretim yapılırken silis kumunun gerekli olan tüm işlemlerden geçirilmesi gerekmektedir. Prekast işlemi için kullanılacak olan silis kumunun geçirildiği işlemler arasında kumun sınıflandırılması, susuzlanması, ve yıkanması oldukça önemlidir. Silis kumunun kullanımı sırasında amacına uygun olarak kullanılabilmesi için gerekli olan tüm şartlar sağlanmalıdır. Dış cephe kaplaması prekast için kullanılacak olan silis kumu için gerekli olan bazı testler yapılarak standartlara uygun bir şekilde hazırlandığı kanıtlanabilmektedir.

Dış cephe kaplaması prekast için kullanılacak olan silis kumunun gerekli olan standartlara uygun olup olmadığının anlaşılabilmesi için yapılan testler sırasında yapılan işlemler şöyledir: Elek analizi, rutubet testi, AFS kil miktarı, kızdırma kaybı gibi belirli testlerden geçirilmektedir. Dış cephe kaplaması prekast için kullanılan sili kumu hammaddedir ve bu nedenle de içeriğinin oldukça iyi çözümlenmesi gerekmektedir. Aksi taktirde oldukça kalitesiz bir prekast uygulaması ortaya çıkar.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz