Prekast Cephe Uygulamaları

13.10.2017
Prekast Cephe Uygulamaları

Prekast cephe denildiğinde akla ilk gelen dış cephe kaplamaları yani mantolama olarak bilinmektedir. Mantolama ismi ile bilinen veya birçok kişi tarafından da dış cephenin kaplanma işlemi olarak tanımlanan mantolama prekast cephe işleminin yalnızca bir kısmını oluşturmaktadır. Oldukça çeşitli olan dış cephe kaplamaları için genellikle maliyeti en düşük olan tercih edilmektedir. Maliyeti düşük bir dış cephe kaplaması ise matolama ile yapılabilmektedir. Ancak Prekast cephe denildiğinde hem dış hem de iç cephe oldukça uzun ömürlü ve kaliteli bir işçilik ile uzun süreli kullanım imkânı tanıması açısından büyük avantaj ve kazanç sağlayabilmektedir.

Prekast cephe uygulaması için akla üç farklı yöntem gelmektedir. Binaların hem içini hem de dışını 3 farklı prekast cephe uygulaması yapılabilmektedir. Bu yöntemlerden ilki prekast cephe mantolamadır ki en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Çünkü maliyeti oldukça düşüktür. Prekast cephe yöntemlerinden ikincisi ise silikon dış cephe kaplamasıdır. Bu kaplama çeşidi galvanizli olan çelik malzemelerle üretilmiş bir sistemin binaya sabitlenmesi ve kullanılan binanın zengin bir görünüme sahip olması açısından silikon dış cephe kaplaması genel olarak alışveriş merkezlerinde ve iş yerlerinde daha çok kullanılmaktadır. Oldukça hafif ve ince bir yapı oluşturması bakımından da çok fazla tercih edilmektedir.

Prekast cephe yöntemlerinden üçüncüsü ise prekast ahşap dış cephe kaplamadır. Oldukça doğal olan görüntüsü, hafif bir yapı oluşturması, düzgün yapılması şartı ile yalıtımın yüksek seviyeye ulaşması bakımından da tercih edilirliği oldukça yükselecek olan prekast cephe kaplaması karşılaştırıldığında en kullanışlı en ideal olanıdır. İsteğe göre yapılacak tasarımlar, turistik alanlarda oluşturulabilecek doğal ve eşsiz bir manzara vb. alanlarda prekast dış cephe kaplaması oldukça kullanışlı, kaliteli ve gösterişlidir.

Prekast cephe kaplaması ile doğal taş görünüm kazandırılabileceği gibi istenilen boyutlarda ve renklerde yapılabilme özelliğine sahip sağlam ve dışarıdan gelebilecek tüm olumsuz etkilere karşı çok dirençli bir tür dış cephe kaplamasıdır. İstenilen şekillendirmelerin çok rahat bir şekilde yapılabildiği, her yöntemin kullanılabildiği çok geniş tasarımların uygulamaların yapılabileceği prekast cephe kaplama en ideal bir kaplama sistemidir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz