Prekast Kalitesi

06.10.2017
Prekast Kalitesi

Prekast kalitesi günümüzde işinde oldukça başarılı, tecrübeli olan ve kaliteyi felsefe edinmiş birçok mimar, müteahhit ve mühendisler tarafından en çok tercih edilen prekast sistemi oldukça uzun ömürlü olması, dekoratif birçok şekle sokulabilmesi bakımından istenilen görsel bir güzellikte hem iç hem de dış cephede kullanılabilmektedir. Prekast sistemi için yapılacak uygulama öncesinde metraj hesabı alınmaktadır. Metraj hesabının doğru yapılması prekast sistemini uygulayacak firmalar tarafından çıkacak olan maliyet farkını ortaya çıkarılması bakımından oldukça önemlidir.

Prekast kalitesi için öncelikle yaptırılmak istenen firmanın araştırılması, gerekli olan tecrübeye sahip olup olmadığıdır. Prekast uygulaması yapacak olan firmanın yapılması istenen prekast sistemi projesini oldukça titiz, kaliteli bir işçilik ve uygun bir maliyete yapıyor olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca prekast kalitesi kullanılan malzemenin de kaliteli olmasına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır ki bu durumda prekast sistemini uygulayacak olan firmanın ne kadar tecrübeli, referanslı biri olmasına bağlıdır.

Prekast yapılması planlanan inşaat ya da yapı üstünde yapılacak olan yerin keşif ve ölçüm planlarından sonra doğru bir şekilde çıkarılacak olan proje kapsamında prekast uygulamasını yapacak olan firma tarafından yapılıp uygulama aşamasına geçilmelidir. Prekast uygulamasını gerçekleştirecek olan firmanın olası bir eksik hesaplama ya da fiyata dahil edilmeyen işlemlerin olması durumunda ortaya çıkacak olan maliyet daha yüksek olacağından ortaya çıkacak bir anlaşmazlık doğuracaktır. Bu durumda yapılan fiyat araştırmalarında ve firmalar arasındaki fiyat araştırması oluşacak büyük yanlış karşılaştırmalar yapılmasına neden olacaktır.

Prekast kalitesi her zaman yapılan işçilik ve kullanılan malzeme doğrultusunda kendini daha net ortaya çıkarmaktadır ki bu durum prekast uygulamasını yapacak olan firmanın da kalitesini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle de prekast her zaman en öncelikli tercih olması gerekirken prekast uygulaması yapacak olan firmanın da gerekli ön araştırması yapılarak ve firmalar arasındaki karşılaştırmalar yapılarak karar verilmelidir. İster dış cephe ister iç cephe olsun prekast sisteminin doğru yapılması şartı ile tercih edilmesi gereken ilk öncelikli sistem olmalı ve prekast kalitesi için ortaya çıkarılacak işçilik ve kullanılan malzemeyle de ilişkili olduğu asla göz ardı edilmemelidir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz