Prekast Panel ve Kabuk Prekast Arasındaki Fark

11.11.2022
Prekast Panel ve Kabuk Prekast Arasındaki Fark

Prekast panel ve kabuk prekast arasındaki fark öncesinde bilinmesi gereken bir detay prekast panel sistemi farklı olarak adlandırılan ismi ile ısı yalıtımı prekast cepheli olan panelin sağladığı kolaylık ve faydalarıdır. Bir yapıya duvar örülmeksizin ve ekstra olarak herhangi bir mantolama işlemine gerek kalmadan yapılan binanın dış cephe kaplamasına yardımcı olan prekast cephe paneli oldukça kolaylık ve rahatlık sağlamaktadır. Bu sistem sayesinde yapılması planlanan binanın henüz kabası yapılmadan da duvar örülmeden de dış cephe kaplaması için proje olarak hazırlanabilmektedir. Daha sonra proje kapsamında da hiçbir işleme gerek kalmadan projenin hayata geçirilmesi de büyük avantaj sağlayabilmektedir.

Prekast cephe paneli henüz başlanmayan yapılar için masrafları oldukça azalmasının yanında yapılacak uygulamaların en kısa sürede tamamlanması sağlanabilmektedir. Prekast cephe paneli planlanan yapıyı yapacak inşaat firmasının da işlerini oldukça kolay hale getirmektedir. Tüm bu avantajların yanında prekast panel ve kabuk prekast arasındaki fark için söylenebilecek en önemli noktalardan biri de planlanan yapıya fazla ağırlık yüklenmeden oldukça hafif bir bina oluşmasına ve uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır.

Prekast panel ve kabuk prekast arasındaki fark için söylenebilecek başka bir detay ise dekoratif kabuk prekast kabuk panel sisteminde ise yapılacak olan kaba inşaatın gerçekleştiriliyor olmasıdır. Tüm bunların yanında ise yapıyı gerçekleştirecek olan inşaat firması kaba inşaatı gerçekleştirdikten sonra duvar bölme işlemlerini gerçekleştirmekte ve hazırlanan kabuk prekast işlemlerini de uygulamaktadır. Kabuk prekast yapılacak olan bölgeye söve, payanda, söke vb. gibi en uygun birçok yapı malzemeleri ile projenin tamamlanması planlanmaktadır.

Prekast panel ve kabuk prekast arasındaki fark için belirtilen bu özellikler yani bu iki sis6tem arasındaki fark hem maddi hem de manevi bir kazanç sağlayabilmektedir. Yapılması planlanan binanın hem zaman hem de maddi anlamda kazancın sağlanması da büyük rahatlama sağlamaktadır. Yapılması planlanan binanın hem taşıyacağı yük hem toplam maliyetin hem de binanın uzun ömürlü olması binanın hem görsel olarak hem de yapısal olarak fazla değer kazanmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz