Prekast Sisteminin Faydaları

22.09.2017
Prekast Sisteminin Faydaları

Günümüzde prekast sisteminin faydaları hem inşaat hem de kimyasal ürün sektöründe birçok farklı maddenin içerdiği silis kumu farklı birçok alanda da kullanılmaktadır. Dolayısıyla da günümüzde yaygın olarak oldukça fazla tercih edilen bir dış cephe kaplamalarında da vazgeçilmeyen bir sistem olan prekast hem maddi hem de manevi kazanç sağlayabilmektedir. Türk standartlarına göre belirlenmesi gereken ve bu standartlara göre de bazı işlemlerden geçirilmesi gereken silis kumunun tedarik edilmesi belli firmalar tarafından yapılmaktadır.

Prekast cephenin faydaları arasında söylenebilecek başka bir özellik cephe kaplama yöntemleri içinde yer alan sprey sistemi gerekli olana ekipmanların tamamlanması ile kum tanelerinin boyutu küçültülür. Kum tanelerinin küçülmesi için yapılan işlem kumun yola açabileceği tıkanıklıkların önüne geçmektir. Aksi bir durumda ekipmanların silis kumu tanelerinin büyük olmasından kaynaklı olarak bozulmasına neden olmaktadır. Prekast cephenin faydaları arasında gösterilen ve silis kumunun da büyük katkı sağladığı cephe kaplama işlemlerinde istenilen tüm işlemler kolaylıkla yapılabilmektedir.

Prekast cephe sistemleri ile yapılacak olan dış cephe kaplamaları silis kumu ile belli bir ölçü ile ve belli alanlarda kullanıma hazır bir şekle getirilmek sureti ile en uygun kullanım şartları sağlanabilmektedir. Silis kumu ile gerekli ve detaylı bir analiz yapılması önemlidir. Kullanılacak olan silis kumunun uygun kalitede olması ve amaca uygun kullanım için testlerden geçirilmesi standartlara göre olmalı ve standartların sağlandığı sürece de sağlıklı bir prekast cephe işlemleri kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Prekast cephe kullanımı için akla gelen ilk medde ve dolayısıyla da ham madde olması nedeni ile silis kumu mutlaka iyice yıkanmış olmalıdır. Silis kumu yıkandıktan sonra da iyice kurutulmalı ve içerisinde çözülebilecek hiçbir madde kalmayana kadar arındırılmış olmasına dikkat edilmelidir. Prekast cephe kullanımında binanın içyapısının sağlam olması kadar görsel olarak da pürüzsüz bir işçilik çıkarılmasını sağlayan yine silis kumudur. Pürüzsüz bir görünüm ise yine silis kumunun doğru bir şekilde işlenmiş olmasına bağlıdır. Preakst cephe kaplamanın da silis kumunun kalitesine bağlı olarak hem görsel bir güzellik katması hem de yapıların sağlam olması bakımından önemle üzerinde durulması gereken bir konudur.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz