Prekast Panel Derz Boşlukları

04.11.2022
Prekast Panel Derz Boşlukları

Prekast panel derz boşlukları yapılmış ya da yapılacak olan projenin uzun ömürlü ve görkemli olması bakımından oldukça önemlidir. Prekast panelleri bağlantı noktaları ile metal destek araçlarının korozyona karşı korunması gerekmektedir. Genel olarak yapılan standart uygulamalarda prekast panel derz boşlukları derz dolgu malzemesi ile doldurulmakta ve elden geldiğince birbirlerine yakın olarak konumlandırılmaya çalışılmaktadır. Fakat prekast panel derz boşlukları yapılacak olan projenin mimarisine göre değişiklik gösterebilmektedir. Farklı bir bakış açısı ile çizilen projenin görsel planında paneller arasında açıklık bulunabilmektedir. Bu durum söz konusu olduğunda ise bağlantı noktaları ile metal destek elemanları için oldukça önemli ve gerekli ek önlemler alınması gerekmektedir.

Prekast panel derz boşlukları yapılan projenin ne kadar kusursuz ya da kusurlu olacağının göstereceği gibi dış cephenin de aynı şekilde kusursuz olup olmayacağını göstermektedir. prekast panel derz boşlukları az olursa:

  • Proje sahibinin deneyimi,
  • Prekast panel üreticilerinin çalışanlarının ne kadar deneyimli olduğunu,
  • Prekast cephe montaj işini yapan çalışanların ne kadar deneyimli olduğunu ve
  • Prekast panel için kullanılan malzemenin ne kadar kaliteli olduğunu göstermektedir.

Prekast panel derz boşlukları derz dolguları ile en iyi şekilde doldurulup uygulanabilmesi için mutlaka ders genişliği 10 mm’den daha geniş 35 mm’den daha ufak olmasına dikkat edilmelidir. Prekast panel derz boşlukları genel olarak 10 mm (2 mm eksik ya da fazla olabilmekte) ayarlanmaktadır. Fakat prekast panel derz boşlukları simetrik olmayan kimi yapılarda ve bazı panel dönüşlerindeki tasarımlarda 5 mm ya da 15-20 mm olarak ayarlanabilmektedir. prekast panel derz boşluklarının sabit tutulabilmesi proje sahibi olan kişinin tamamıyla deneyimine ve montaj yapan kişinin ustalığına bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Prekast panel derz boşlukları deprem sırasında kullanılan malzemelerin hareket esnasında birbirlerine çarpmalarını önlemek için kullanılacak olan derz malzemesi ile sabit kalmaları sağlanabilmektedir. Bu nedenle yapılacak olan işçilik usta ellerden çıkmalı ve derz boşlukları her yerde aynı olmalıdır. Prekast panel derz boşlukları yapılırken bu sektör için özel olarak üretilmiş silikon malzemelerin kullanılması ve her zaman için güvenilir bir firmayla çalışması çok daha faydalı olacaktır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz