Prekast Montajı Nasıl Yapılır

01.09.2017
Prekast Montajı Nasıl Yapılır

Prekast, görsellik ve estetik açıdan dış cephe seçenekleri arasında en çok ilgiyi gören bir sistemdir. Prekast sistemi yeni binalar baz alındığında en çok tercih edilen sistem olarak ön plana çıkmaktadır. Yeni binaların yanı sıra restorasyon çalışmalarında da tercih edilen bu sistem yalıtım ihtiyaçlarına da çözüm olmayı başarmaktadır.

Peki bu kadar çok rağbet gören prekast sisteminin montajı nasıl yapılıyor?

Prekast dış cephe kaplama sisteminde dikkat edilmesi gerekenler ve hangi aşamalardan geçildiği herkes tarafından merak edilmektedir. Son dönemde adeta hayatin anlama gelen bu sistemin detaylarını sizlere anlatmaya çalışacağım. Prekast sistemini doğruları, yanlışları ve farklılıkları ile birlikte karşımıza çıkabilecek olayları bu yazımız da bulabilirsiniz.

Prekast dış cephe kaplama sisteminde taşıyıcı özellikleri bilmek, tanımak çok önemlidir. Bu taşıyıcı özellikler çelik karkas ve ankraj’dır. Çelik karkas ve antraj malzemeleri, prekast montajı sırasında etkisi olan en önemli 2 üründür. Karkas, fiber takviyeli bir şekilde dökümü gerçekleştirilen ve bağlantı aşamasında kullanılan çelik iskelettir. Ankraj, kurulan bağlantı noktalarına çelik dübel yardımı ile panelin cephe bölümüne yerleştirilmesini sağlayan bir malzemedir. Bu malzeme çelik ve L şeklindedir.

Prekast cephe kaplama sisteminde bağlantı malzemeleri doğru kullanıldıysa geriye sadece hesaplama işlemi kalır. Çünkü bu sistemde milimetrik bir hata ileri de olumsuz sonuçlar meydana getirebilir. Elbette sadece sonunda değil, prekast sisteminin üretim aşamasından itibaren dikkatli bir şekilde incelenip üretilmesi gerekir. Tabii ki bu konuda da tecrübe ve uzmanlık devreye girmektedir. Prekast sisteminde yüzey bölümünün pürüzsüz bir şekilde olmasına dikkat edilmelidir.

Prekast sisteminde montaj yapan ekibimizi eğitimlere tabii tutarak seçiyoruz. Firma olarak profesyonelliği ve kurumsallığı benimseyerek, müşteri memnuniyetini düşünerek çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Böylece müşteriler ile aramızda güçlü bir güven ve bağ inşaa ediyoruz. Prekast dış cephe kaplama sisteminde bizi tercih edin, farkın görün!

Tümü

Son Prekast Projelerimiz