Patlamaya Dayanıklı Prekast Dış Cephe Kaplaması

08.04.2022
Patlamaya Dayanıklı Prekast Dış Cephe Kaplaması

Patlamaya dayanıklı prekast dış cephe kaplaması günümüz şartlarında neredeyse tüm dünyanın sorunu olan terör olaylarında büyük önem arz etmektedir. Tüm dünyanın kâbusu haline gelen terör olayları artık kelebek etkisi yaratmakta ve bir ülkede görülen bir terör olayı dünyanın her noktasında hissedilebilmektedir. Terör saldırılarında çok fazla kullanılan patlayıcı maddeler maddi manevi büyük kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle de özellikle insanların çokça ziyaret ettiği kamu binalarında patlamaya dayanıklı prekast dış cephe kaplaması en önemli en etkili önlemler arasında yer almaktadır.

Patlamaya dayanıklı prekast dış cephe kaplaması saldırılarda kullanılan patlayıcı içinde bulunan maddelere, patlamanın ortaya çıkardığı şok dalgalara ve patlamada meydana gelen şarapnel etkisine karşı büyük direnç göstermektedir. Bu nedenle de kamu binaları belirli yüklerle ve yüksek emniyet katsayıları ile inşa edilmelidir. Bu nedenle de patlamaya dayanıklı prekast dış cephe kaplaması kullanılması en doğru tercih olacaktır.

Kamu binalarında kullanılmakta olan cam dış cephe, alüminyum dış cephe ile plastik dış cephe kaplamaları günümüzde meydana gelen birçok saldırılarda ortaya çıkan zarar oranları her anlamda yükseltmektedir. Çok küçük basınçlarda bile kırılmaya, patlamaya, çatlamaya müsait binaların patlamadan sonra oluşturacakları tehlike çok daha büyük etkendir. İşte tüm bu tehlikeleri en aza indirmek, inşa edilen binaların direncini maksimum seviyeye yükseltmek için patlamaya dayanıklı prekast dış cephe kaplaması kullanılması gerekmektedir.

Birçok terör olaylarında ya da farklı durumlardan dolayı meydana gelen patlamalarda oluşan yaralanmaların birçoğu cam parçalarından kaynaklanmaktadır. Cam yapılardan oluşan binaları patlamalardan, terör olaylarından korumak neredeyse imkânsıdır. Bu nedenle de inşa edilecek binalarda cam kullanımı düşük olmalıdır. Aynı şekilde alüminyum dış cephe kaplamaları da metalik yapısı nedeni ile patlama sırasında bile yerinden çıkarak kopmakta ve kopan parçalar da şarapnel etkisi oluşturmaktadır.

Patlamaya dayanıklı prekast dış cephe kaplaması taşıyıcı sisteminin farklı şekillerde kurgulanması bakımından oldukça fazla alternatifleri bulunmaktadır. Dolayısı ile de oldukça fazla malzemeler ile yapılmaktadır. Ayrıca prekast dış cephe kaplamasında kullanılan Halfen sistemi ile hareket yükü tek bir noktaya değil de geniş alanda yükü dağıtarak sağlam bir yapı oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz