Üstün Dayanıklılık Sağlayan Beton Uygulaması Prekast

28.07.2017
Üstün Dayanıklılık Sağlayan Beton Uygulaması Prekast

Prekast, üstün bir dayanıklılık sağlayan beton uygulamasıdır. Prekast halk arasında cephe kaplama sistemi olarak bilinmektedir. 1970’li yıllardan itibaren başta Amerika olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde kullanılmaya başlanmıştır. Ülkemizde ise son zamanlar da yaygın olarak kullanılan prekast sistemi tamamı ile farklı ve kaliteli malzemelerden yapılmaktadır.

Prekast, her tür yapıya uyum sağladığı için mimari açıdan da ciddi derecede avantaj sağlamaktadır. Prekast cephe kaplama sistemi fiber beton kaplama ve çimento panelleri ile beraber farklı mimari yapılar da kullanılır. Silis kumu ile beyaz çimentonun belirli bir oranda karıştırılması ile meydana gelen çimento harmanı, cam elyaf ve polimer katkısıyla kalıplara dökülmektedir. Prekast uygulamasında kullanılan bu teknik diğer uygulamalardan tamamı ile farklı yapılar da geliştirilen ve püskürtme yöntemi tercih edilen bir sistemdir. Oluşacak çimento harmanına katılan polimer sayesinde homojen hale gelen prekast cephe kaplama sistemi uygulama açısından da üstün özelliklere sahiptir. Prekast sisteminde kullanılan klasik yöntem adeta betonla aynı dayanıklılığa sahiptir. Normal beton uygulamasından tek farkı ise hem dayanıklı hem de hafif olmasıdır.

Prekast son dönemde ciddi anlamda geniş seçenekler sunmaktadır. Mimari uygulamalar da kullanılan bu sistem ayrıca dekorasyon olarak da çok tercih edilmektedir. Prekast sistemi, dekorasyon işleminde çelik karvas ile desteklenmektedir. Ülkemizde inşaat sektörünün bu denli gelişmesini de göz önünde bulundurursak prekast sisteminin önemi iyice ortaya çıkmaktadır. Çünkü prekast çok işlevselliğe sahip bir sistem olduğu için ileri ki dönemler de ekstra bir masraf karşımıza çıkmaz.

Prekast, dış cephe kaplama malzemesi olarak kullanılan ısıya ve sese karşı yüksek dayanıklılık gösteren bir yapıdır. Bu yapıda en önemli diğer nokta izolasyonun belirlenmesidir. İzolasyon aşamasında ise cephe kaplama sisteminde kullanılan çimento miktarı ayarlanabilir. Elbette çimento oranının artırılması veya azaltılması o an ki ihtiyaca göre değişiklik göstermektedir. Çimento oranının belirlenmesi uzmanlar tarafından kontrol edilmekte ve ona göre bir karar verilmektedir. Cephe giydirme sisteminde kullanılan malzemeler son derece dikkatli bir şekilde seçilmekte ve uygulanmaktadır.

Prekast cephe giydirme sistemi hakkında detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz