Prekast Cephe Kaplama Sistemi Nedir ?

14.10.2022
Prekast Cephe Kaplama Sistemi Nedir ?

Prekast, dış cephe kaplama sisteminde en çok tercih edilen sistemdir. Prekast oluşumu taş yünü, ses yalıtımı ve köpük betondan meydana gelmektedir. Bina farketmeksizin her binaya uygun bir şekilde üretilen ve uygulanan prekast, bu avantajları sebebiyle cephe kaplama sistemleri arasında en çok tercih edilen sistemdir.

Prekast sistemi sadece dış kaplama da değil iç kaplamada da kullanılan bir sistemdir. İç ve dış cephe kaplama sistemleri arasında en çok tercih edilen prekast sisteminin diğer cephe kaplama sistemlerin göre bir çok avantajı vardır. Bu avantajları belirtmek gerekirse;

1. Dayanıklılık Gücü Yüksektir

Cephe kaplama sisteminde ilk olarak dikkat edilen konu dayanıklılığıdır. Prekast sistemi yangına karşı dayanıklıdır. Yangına karşı dayanıklı olmasının sebebi A1 sınıfı malzemeden üretilmiş olmasıdır. Farklı cephe kaplama sistemlerine göre kışın daha iyi verimlilik sağlar.

2. Isı ve Ses Yalıtımı Sağlar

Prekast cephe kaplama sistemi ısı yalıtımını etkili bir şekilde sağlayabilmek için diğer cephe sistemlerinden farklı olarak taş yünü ve köpük beton kullanmayı tercih etmektedir. Bu malzemelerin kullanımı ile yazın serin havayı, kışınsa sıcak havayı içerisinde korumaktadır. Prekast cephe kaplama sistemi ayrıca ses yalıtım malzemesini de kaliteli kullanmaktadır.

3. Prekast Farklı Mimari Tasarımlara Uyumludur

Prekast sisteminin tasarım özgürlüğü sayesinde diğer cephe kaplama sistemlerine göre avantajı yüksektir. Çünkü ülkemizde son dönemlerde yapı mimarisi oldukça gelişmiş durumdadır. Prekast cephe kaplama sistemi her türlü mimari tasarıma uygun olarak üretilen ve istenilen dekorun verilmesi sebebiyle günümüzde en sık tercih edilen bir yapı sistemidir.

4. Prekast Cephe Sisteminin Bakımı Kolaydır

Prekast cephe kaplama sisteminin diğer cephe sistemlerinden bir diğer farkı kolay temizlenebiliyor olmasıdır. Kolay temizlenmesi sayesinde uzun bir süre bakım gerektirmeyen bir sistemdir. Bu sebeple kalitesini koruyan prekast sistemi kişilerin sık tercih etmesinde önemli rol oynamaktadır. İçerisinde bulunan mevcut karışımlar sayesinde boyanma özelliğine de sahip prekast işlevsel bir şekilde herkesin ihtiyacını gideren bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz