Prekast Cephe Kaplama Sistemi

23.06.2017
Prekast Cephe Kaplama Sistemi

Ülkemizde son dönemde bir çok alanda değişimler yaşanmıştır. Bu yaşanan değişimlerden bahsedecek olursak; sanatsal yapılar, mimari tasarımlar ve bilim, teknoloji alanındaki değişikliklerdir.

Yüzyıllar boyunca toplumlardaki kültürün önemi günümüzde mimari yapılar ile ortaya çıkmaktadır. Bu mimari yapılardan en önemlisi ise prekast’dır. Prekast dış cephe kaplama sistemi ile firmalar dış görünüşe daha çok önem vermeye başladı. Önem vermesinin ana sebebi ise müşteriye karşı iyi görünmek. Çünkü bir iş yeri hem içi hem de dışı ile kurumsallığı temsil ediyorsa doğru yoldadır. Örnek vermek gerekirse; ülkemizdeki herhangi bir otelin prekast dış cephe kaplama yaptırması aşırı önemlidir. Böylece müşterinin dikkatini çekmekte ve hafızasında bir yer edinmektedir.

Prekast cephe kaplama sistemi ülkemizde yeni yeni ilgi görmeye başladı. Fakat bu kısa zamana rağmen etkisini göstermektedir. Binalarına prekast cephe kaplaması yaptıran firmaların hem kendileri hem de müşterileri mutlu olmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre prekast cephe kaplaması ile müşterilerin dikkatini çeken firmaların sayısı daha fazla olarak gözlemlenmektedir.

Şehirlerimizin gelişmesi ile birlikte ev yapılarında çoğunlukla dış cephe kaplaması olarak prekast tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise prekast’ın kendine has çimento harmanı hazırlıyor olmasıdır. Bu harman içerisinde beyaz çimento ve silis kumu son derece hassas bir şekilde karıştırılmaktadır. Taa ki istenilen düzeye geldiğinde prekast çimento hazırlama işlemi tamamlanmış olur.

Prekast için özel olarak hazırlanan harman özel kalıplara dökülerek polimer ve cam elyafı ile karıştırılmaktadır. Prekast yönteminde püskürtme metodu ile dış cephe kaplamı işlemi gerçekleştirilir.

Prekast cephe kaplama sisteminin bu denli önemli olmasının sebebi betonlarının normal betonlara göre hafif olmasından kaynaklanmaktadır. Prekast kaplama sistemi her türlü mimariye uygun olarak yapılmaktadır. Prekast malzeme hazırlanmasında kullanılan ürünlerinde uzun ömürlü ve herhangi bir bakım masrafı olmadığını da belirtmek isterim.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz