Prekast Fiyatları Neye Göre Belirlenir

25.05.2017
Prekast Fiyatları Neye Göre Belirlenir

Yeni bir yapı projeniz olduğunda dış cephe kaplama sistemi için günümüzün en popüler cephe kaplama sistemlerinden birisi olan prekastı tercih etmek istiyorsunuz. İlk olarak metraj ve fiyat teklifi araştırması için birden fazla prekast firması ile prekast fiyatları konusunda iletişime geçmeniz gerekir. Firmalardan gelen tekliflere istinaden bir firmanın 100 bin tl fiyat verdiği bir işe, başka bir firma 50 bin tl vermiş olabilir. Bir firmanın 1000 metrekare çıkarttığı metrajı bir diğer firma 1500 metrekare çıkarabilir. Bundan dolayı sizin de doğal olarak kafanız karışmış bir durumda hangi firmanın teklifini değerlendirme konusunda kararsız kalabilirsiniz.

Prekast fiyatlarını etkileyen faktörler

prekast dış kaplama cephe fiyatlarının değişken olmasını sağlayan faktörler aşağıdaki gibidir.

  • Metraj
  • Tasarım
  • Proje bazlı giderler
  • Malzeme ve işçilik
  • Güvenilir ve kaliteli hizmet

METRAJ

Prekast cephe fiyatlandırma konusunda firmaların önem verdikleri konunun en başında metraj gelmektedir. Düşük metrajlı işlerde ise fiyatlar genellikle yüksek olur.

TASARIM

Yapılması planlanan tasarım, prekast fiyatları konusunda önemlidir. Dekoratif tasarımlar, güneş kırıcılar, özel tasarım silmeler ve kalıp için harcanan süreyi arttıracağından dolayı kalıp maliyeti de artmaktadır. Bu yüzden genellikle daha düz ve sade tasarımlar, daha düşük fiyatlara üretilmektedir.

PROJE BAZLI GİDERLER

Proje bazlı giderler, bir prekast projesinde maliyeti oldukça etkileyen bir faktördür. Çünkü 100 metrekarelik bir iş ile 1000 metrekarelik iş arasında projeye bağlı farklı giderler mutlaka vardır.

MALZEME VE İŞÇİLİK

Kaliteli malzeme kullanmayı tercih etmeyen, karışım miktarını doğru belirlemeden üretim yapan ve kalitesiz ürüne sebebiyet veren birçok merdiven altı prekast firması bulunur. Bu tarz firmalardan alınan fiyat teklifleri kaliteli prekast firmalarına göre büyük farklılıklar gösterebilir.

GÜVENİLİR VE KALİTELİ HİZMET

Unutmamanız gereken, hizmet aldığınız prekast firmasının güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermesi çok önemlidir. Proje aşamasından montaj aşamasına her türlü durumda ulaşacağınız, prekast dış cephe kaplama esnasında doğacak sorunlara hemen müdahale edip gerekli önlemleri alan, sizi her bölümde detaylı bilgilendiren, iş güvenliği konusunda gerekli önlemleri alan ve bu konuya hassasiyet gösteren firmalarla çalıştığınızda, teklifler arasında prekast fiyatları farkını daha iyi anlayabilirsiniz.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz