Prekast Su İzolasyonu

16.09.2022
Prekast Su İzolasyonu

Prekast su izolasyonu genellikle prekast prekast montajından sonra yapılan, düzgün yapılmadığı durumlarda ileriye dönük ciddi sorunlar yaratabilecek aslında önemli bir konudur. Prekast cephe panellerinin birleştiği kısımdaki derzlere yapılan bu uygulamanın aşırı dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekmektedir.

Prekast Panel Kesişim Bölümleri

Isı yalıtımlı prekast cephe panellerinin kesiştiği bölümler tam su izolasyonunun uygulandığı noktalardır. Gerçi yalnızca prekast cephe panelleri değil, çatı silmeleri, kat silmeleri ve diğer prekast cephe elemanlarının da birleşim noktalarına izolasyon işlemi uygulanmaktadır.

Prekast su izolasyonu yönünden, grc cephe panellerinin proje detay çizimi esnasında yan yana geldiği durumlar da birbirine geçecek şekilde tasarlanır ve buna göre üretilmektedir. Bunun nedeni ise suyun prekast cephe panelleri arasında ilerlemesinin önüne geçmektir. Bu şekilde üretimi sağlanmayan prekast cephe panellerinin arasında su sızması diğer yapılan üretime göre çok güçlü bir ihtimaldir.

Prekast cephe panellerinin derz noktalarına yerleştirilen polistren adı verilen fitiller aracılığıyla, paneller arasında bırakılan derz boşlukları kademeli bir şekilde kapatılır. Ve böylece bina içerisinde su kaçışı engellenmiş olur. Prekast su izolasyonu uygulamasında kullanımı tercih edilen fitiller genellikle farklı çaplarda olmaktadır. Paneller arasındaki boşluklar için farklı farklı boyutlar da fitiller mevcuttur.

Fitil Sonrası Derz Dolgu Malzemesi Nasıl Uygulanmaladır?

Prekast su izolasyonu için panel aralarına çekilen dış cephe su yalıtım malzemesi olan polistreni fitillerden sonra, prekast cephe malzemeleri derz boşluklarında kullanımı uygun değerlerde üretilen derz dolgu malzemesi olarak kullanmak gerekir. Farklı farklı renklerde olabilen bu silikon malzemeler, tam olarak panellerin birleşim noktalarına uygulanır, fitilin sağlamış olduğu dış cephe su yalıtımının da katlanarak güçlendirilmesinde büyük rol oynamaktadır. Ayrıca doğru silikonlama işlemi yapıldığında hiçbir şekilde prekast malzemeden içeriye su girmesi mümkün değildir.

Prekast cephede kullanımı uygun olan derz dolgu mastiğinin, yırtılma dayanımına karşı yüksek dirençli olması gerekir. Ek olarak bu işlem için kabarcık kürlenmesi gerekmektedir. Birçok yüzeye yapışabilir olması nedeniyle uygulama sırasında aşırı kolaylık sağlamaktadır. Fakat yüzey yapışkanlığının hızlıca kaybolması nedeniyle uygulamadan sonrası hemen toz zerreciklerinin yapışmasını engelleyerek mastiğin rengini kaybetmesini ya da kabarcık oluşumunun engellenmesi açısından kritik bir öneme sahiptir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz