Isı Yalıtımlı Prekast Cephe Paneli

09.09.2022
Isı Yalıtımlı Prekast Cephe Paneli

Isı yalıtımlı prekast cephe paneli, statik hesaplara göre çelik karkas ile desteklenerek, özel kanal malzemeleri ile binaya tespit işlemi sağlanır. Cephe paneli mimari tasarıma uygun, modüler hale getirilerek kaba iskeleti biten yapıya montaj işlemi gerçekleştirilirken bina kabasında meydana gelmesi muhtemel ölçü problemleri önceden belirlenmelidir. Böylece kolay bir yöntemle çözüme kavuşturulmaktadır.

Yüksek basınca dayanma gücüne sahip beton, çekme işlemine karşı aynı dayanıklılığı gösterememektedir. Fiberglas katkılı betonların içinde bulunan elyaf malzeme sayesinde hem çekmeye karşı hem de basınca karşı bir dayanıklılık sağlanır. Örnek vermek gerekirse; elyafın dayanıklığı çeliğin 3 katı, esnekliği ise 4 katıdır. Ayrıca elyaf paslanma malzeme olduğundan dolayı uzun yıllar boyunca bozulmamaktadır. Cephe panel sistemi düz ve pürüzsüz olan binaların diğer binalardan ayırt edilmesini sağlamaktadır.

Ürünlerin tümünde hem cephe panelleri hem de dekoratif elemanlar olarak mimarların çizdikleri estetik tasarımlara uygun olarak üretilmektedir. GRC malzeme, beyaz renge sahip olduğu için istenildiğinde herhangi bir renge boyanmaktadır. GRC malzemesi boyansa da boyanmasa da her durumda kalıcı ve uzun ömürlü bir yüzeye sahiptir. Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, alternatif cephe sistemlerine göre daha hızlı bir şekilde monte edilmektedir. Ayrıca Isı Yalıtımlı Cephe Paneli sistemi içerdiği A1 yanmazlık sınıfına sahip alüminyum folyolu taşyünü sayesinde iklim koşullarının hepsinde yüksek ısı yalıtımı sağlamaktadır. Prekast cephe elemanları asla yanmaz ve tutuşmaz. Biyolojik etkilere ve ışığa karşı da dirençlidir.

Isı Yalıtımlı Cephe Paneli yapılara özel olarak geliştirilen tasarımlara uygun olacak şekilde üretilen bir yapıdır. Üretim süreci; kalıp, karkas imalatı, izolasyon, döküm ve montaj aşamalarından oluşmaktadır. Üretimi tamamlandıktan sonra binalara uygulanacak projelere özel olarak üretilen çelik ankrajlar sayesinde monte edilmektedir. Bu şekilde gerçekleştirilen prekast montajlı cephe panelleri, deprem meydana geldiğinde binada ortaya çıkan değişimleri tolere edecek şekilde uygulaması yapılmaktadır. Yapılan üretimler her aşamada sıkı bir kontrolden geçmektedir. Kalite kontrolden geçen ürünler, tecrübeli ve profesyonel ekibimiz tarafından montaj sahasına sevk edilir. 

Tümü

Son Prekast Projelerimiz