Kısaca Prekast

02.09.2022
Kısaca Prekast

Günümüz inşaat teknolojisinin etkileri ile birlikte prekast uygulamalar yapıların elektrik ve mekanik aksamları hariç tamamında kullanılan bir yapı malzemesi olmuştur.

Kalıp ile dökümü yapıldığından tasarımda geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu özelliği sayesinde fabrikalarda üretilen diğer ürünlerin aksine hayal ettiğiniz her şekilde dış cephenizi tasarlayabilmenizi sağlar.

Bunun yanı sıra prekast beton dayanıklı bir ürün olduğu için uzun ömürlüdür. Ayrıca ısı ve ses yalıtımı da piyasadaki diğer yapı malzemeleri arasında en iyisidir.

Geçtiğimiz beş yılda içeriğindeki silis kumunun yerine benzer teknik özelliklere sahip ve daha hafif olan cam küre ile imal edilmeye başlanmış olması en çok dikkat çeken m2/kg dağılımını da ideal hale getirmiş ve statik olarak daha kullanışlı bir ürün halini almasını sağlamıştır.

Çelik konstrüksiyonlar yardımı ile direk yapı ana betonuna ankre edildiğinden doğru uygulama yapıldığında sarkma esneme veya düşme yapmaz. Dış cephede kullanılabildiği gibi iç mekanda da kuru ve ıslak tüm zeminlerde kullanılır. Park ve bahçelerde oturma bankından süs havuzuna, zemin kaplamasından havuz ve jakuzilere, otellere, avm'lere, şahıs yapılarından şirket binalarına, tünellere, dekoratif aksesuarlardan fabrikalara kadar her iklimde uygulanabilir.

Ayrıca taş dokusu nedeni ile eski el oyması tarihi taş binaların restorasyonunda ya da benzerlerinin yapılmasında da tek alternatiftir. Tek başına uygulanabileceği gibi diğer yapı malzemeleri ile kombine şekilde uygulanabilir. Hava şartlarından minimum seviyede etkilenen prekast uzun ömürlü ve sağlam bir yapı elemanıdır.

Yapılarda kullanılan ürünler tercih edilirken genelde üç ana başlıktaki performansları gözönünde tutulur. Bu başlıklar sağlamlık, maliyet ve estetiktir.

Prekast yirmi yılı aşan kullanım ömrü ile diğer ürünlerden sağlamlık açısından birkaç adım öndedir. Uzun süreli kullanımı ve bakım maliyetinin nerdeyse hiç olmaması da göz önünde bulundurulduğunda maliyet açısından emsallerine göre oldukça avantajlı bir hal alır.

Renkli imal edilebildiği gibi tercihe göre sonradan da boya uygulaması ve renk değişikliğine açık bir üründür. Tamamen tasarımcının isteğine göre tasarlanıp geliştirilebilen bir üründür. Bu da estetik açıdan haz alınması sağlanacak bir durumdur. Yapılarda suyun ve nemin yoğun olduğu havuz, banyo, çatı gibi fazlaca su alan yerlerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Prekast'ın sadece birkaç yararını saydığımız yukarıdaki parçadan da anlaşılacağı gibi hem ekonomik hem de estetik bir sonuç elde etmek istiyorsanız sizler de son zamanların popüler yapı malzemesi olan Prekast malzemeyi yapılarınızda istediğiniz alanda tercih edebilirsiniz.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz