Prekast Beton

11.02.2022
Prekast Beton

Mimari amaçlı kullanılan prekast betona pratik şekil vermeyi sağlayan bir yapı malzemesidir. Prekast betonun yapısal ve teknik yararları ile birlikte estetik ve kişiselleştirilmiş bir görüntü sunabilir. Beton, pratik olmasına rağmen güçlü ve darbeye dayanıklıdır. Ayrıca, iyi termal özellikler, mükemmel akustik yalıtım özelliğine sahiptir ve son derece yangına dayanıklı olduğu da tüm yapı malzemesi firmalarınca onaylanmaktadır.

Beton üretim aşamasında sıvı formda, tasarımcıya sonsuz olanaklar sunan bir şekilde Prekast üretimi devam etmektedir.  Üretilen malzeme İstanbul’daki, İzmir’deki ve Bursa’daki fabrikalarından kullanılacak binalara çok kolay ulaştırılabilmektedir.

Prekast yapı malzemesi için kontrollü bir döküm ortamında üretilen karışımı, yerleştirme ve kürü kontrol etmek kolaydır. Daha önceden hazırlanmış kalıplara döküldüğünde seri üretim sağlanacağından pratiklik konusunda da tercih edilmektedir. Bir fabrikadan birden çok proje için Prekast yapı malzemesi satın alabilirsiniz bu artan miktar indirim sağlayabilir. Zaten tek bir kısma uygulanmaktansa tüm cepheye uygulandığında daha iyi sonuç verir.

Arz talep dengesi içinde oluşturulan endüstri kuruluşlarının talebin olduğu merkeze yakın olarak konumlandırılması neticesinde Prekast fabrikaları şehrin ulaşımı kolay yerinde bulunmaktadır. Aynı prekast ürünün birçok kopyalarını yapmak kolaydır; kalıbı tekrar kullanarak yeniden aynı şekilde cephe oluşturabilirsiniz. Oluşturulan cepheleri farklı binaların dizaynında kullanabilirsiniz.

Hızlandırılmış makine ile  prekast parçalar ısıtılarak, büyük ölçüde dökümden tasarruf sağlanmaktadır. Yapım ile döküm arasındaki süreyi azaltarak, kuvvet kazancı artırır. İstediğiniz binada kullanmak üzere tasarlayacağınız Prekast malzemeyi kullanacağınız yere göre ayarlayabilir içindeki malzemelerin miktarını değiştirerek elde edeceğiniz yeni karışımla istenilen sonucu daha kolay elde edebilirsiniz.

 

Tümü

Son Prekast Projelerimiz