Prekast Beton Endüstrisi Nedir?

12.11.2021
Prekast Beton Endüstrisi Nedir?

Prekast beton,  uygun maliyetli  inşaat malzemelerindendir. Alternatif  bir teknoloji ile çalışılan bir inşaat yöntemi olarak bilinmektedir. Prekast beton elemanlarının imalatı, kapalı fabrikalarda yapılmaktadır. Bu da  toleransların doğru  şekilde kontrol edilmesi ve  atıkların en aza indirilebileceği daha yoğun, daha dayanımı yüksek ve daha kaliteli bir beton üretilebileceği anlamına gelmektedir. Prekast betonun avantajları arasında düşük  maliyet, ucuz  bakım ve  kaliteli ürünler ile fiyat performans avantajı sunan yapı bulunmaktadır. Prekast cephe (GRC)’ de, Cam elyafı ,AR(Alkali Resistant)-, silis kumu ,beyaz çimento,  su ve bazı beton katkılarından oluşmaktadır.

Prekast beton ürünün elemanları çoğunlukla yükleme işlemenin ağırlığına karşı koymak  için çelik yapılı ilave elemanları içermektedir. Beton yapıların bozulmasının en önemli  nedenlerinden biri, bu donatının korozyona uğraması yönündedir.. Bu sebeple, uygun şekilde tasarlanmaları ve betona gömülmeleri elzem bir durumdur.

Prekast cephe  kalıpları mimari projede verilen detaylara uygun olarak üretilirler ve  Oluşturulan kalıpların Sprayleme metoduna  ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilmesi, kürlenmesi yapılmaktadır. Üretilen prekast (GRC) elemanlarının uygulama yerine, uygun araçlarla sevki sağlanır ve sonra montajı yapılmaktadır.

Prekast yapı elemanına talep her geçen gün artmaktadır. Prekast malzeme türleri ise Yapısal çerçeve yatak duvarları (iç ve dış) zemin ve çatı konstrüksiyonu Hizmet Vaultları Kirişler borular parke döşeme diğerleri (Bölücüler vb.) olarak sayılabilir yapısal çerçeve türü, prekast beton pazarının% 38'inden daha fazla pay elde etmiştir.

Farklı beton çalışma alanlarında yapılan araştırmalara göre prekast beton endüstrisinin geçmişi, Antik Roma’da inşa edilen geniş yeraltı tünelleri ve su kanalları gibi yapıların prekast yapı malzemesi ile inşa edildiği yönündedir. Bu yapılar prekast betonların kullanımının ne zaman ve  nasıl başladığının bir kanıtlamaktadır. Bununla birlikte, günümüzde prekast beton endüstrisinin kanıtlanmış ilk yapısı, 1900’lerde John Alexander Brodie ismindeki  bir İngiliz mühendisin, prekast beton bileşenlerinin verimli bir yapı yapmak için bir araya gelebileceğini keşfetmesiyle başlamaktadır. Brodie, prekast beton panelli yapılar oluşturma süreci için patent alan ilk kişiydi. Prekast betonun fiyat performans bakımından bu denli başarılı olmasından dolayı dünyada kullanımı çok hızlı bir şekilde artmaktadır. Bunun sonucu olarak  prekast beton standartlarını belirlemek üzere   Amerika Birleşik Devletlerinde  Prekast Beton Enstitüsü kuruldu..

Tümü

Son Prekast Projelerimiz