Neden Prekast Tercih Etmeliyiz?

22.10.2021
Neden Prekast Tercih Etmeliyiz?

Yaşam alanımızda ki konut ve ticari projeler için prekast beton, mühendislerin planlama ve tasarımda daha fazla serbestliğe sahip olduğu anlamına gelir. Prekast beton ürünleri tamamen özelleştirilmiş ve hızlı bir şekilde kuruluma hazır olarak sahaya gelir. İşte prekast yapı malzemeyi seçmemiz için sebepler;

Prekast beton istediğiniz renk, dokuyu ve boyutu içerecek şekilde şekillendirme yeteneğine sahiptir. Bu da geniş bir endüstri ve kullanım yelpazesinde etkilerinin olmasının büyük bir parçasıdır.

Normal şartlarda bir apartmanın cephesi için ilk önce dış duvarlar örülür. Ardından dışarıdan sıva, içeriden sıva ve boya uygulamaları yapılır. Sonrasında yalıtım ihtiyacının karşılanabilmesi için çeşitli malzemeler kullanılır. Daha sonra görsel açıdan güzel olması için dekor ve boyama işlemi yapılır. Bu işlemler aşamalı olduğu kadar masraflı ve biraz zaman alıcıdır. Fakat prekast kaplama imalatı esnasında bütün bu gereklilikler panele kazandırılır ve şantiye sahasına hazır olarak gelip sadece montaj işlemi uygulanır. Bu açıdan baktığımızda hem zamansal hem ekonomik olarak avantajlıdır.

Emlak piyasasında prekast cephe ile donatılmış yapılar her zaman daha değerlidir. Büyük ve prestijli projelerden tutunda iş merkezi ,konut gibi tipler içinde bu geçerlidir. Örneğin özel tasarıma sahip panelleri seçtiğinizde yatırımınıza değer kazandırır, satışınızı kolaylaştırırsınız.

Servis yükünü krtik düzeyde arttırmayan, hafifliğiyle avantaj sağlayan GRC beton uygulamalar iklim şartlarına karşı dayanıklı bir yapıya sahiptir. Kum fırtınaları yüzünden yapıların dış yüzeyindeki beton yüzeylerin yüksek seviyeli korozyona maruz kaldığı Orta Doğu ülkelerinde bilhassa dış cephelerde GRC beton kaplamalar kullanılır. Bu kaplamaların yüzeyi sert esen rüzgarla taşınan kum taneciklerinden asgari düzeyde etkilenir. Mikro ölçekteki korozyon sebebiyle yapının dışında klasik çimentodaki hızlı yıpranma görülmez. Mekanik aşındırıcı etkilerin yanı sıra ani sıcaklık değişimlerine de dayanıklıdır ve bu özelliğiyle Kanada gibi soğuk iklim şartlarıyla meşhur bir ülkede en çok tercih edilen dış cephe kaplama malzemesi haline gelmiştir.

Prekast yapı malzemenin bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi de prekast A1 yanmaz sınıfı bir cephe sistemidir. Yurtdışında çeşitli ülkelerde hammaddesi strafor ve xps olan tüm cephe sistemleri yasaklanıp zorunlu olarak prekast yapılmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz