Prekast Cephe

12.12.2016
Prekast Cephe

Prekast cephe son yıllarda sıkça kullanılan bir dış cephe yapı malzemesidir. Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler yapımı kolay olduğu için genelde bu cephe sistemi tercih edilir.

Prekast malzeme kolay bir bileşikten meydana gelen sağlam bir yapı malzemesidir. İçeriğin de daha çok beyaz çimento kullanılır. Bu verimlilik ve kalitesini artırır ve binanın inşaat süresini kısaltır. Kısacası, prekast beton büyük ölçüde toplam inşaat maliyetlerini düşürür .

Toplamda ayrıca herhangi bir diğer bina yapı maddesine kıyasla daha düşük yaşam boyu maliyetleri vardır. Prekast malzeme yapım maliyetini en aza indirir. Prekast malzemenin bir de lojistik ihtiyaçları çok azdır. Prefabrik zeminler, duvarlar, çerçeveler ve vakıflar hazır bir yükleme şantiyeye sevk edilir. Lojistik ihtiyaç sadece ileri geri birkaç hammadde transferleri ile düzenlenmiştir.

Prekast malzeme binanın herhangi bir türü için çok yakışıyor: konut, ticari, endüstriyel, kamu her türden bina için uygundur. Hem iç hem de dış mekan üretimi için uygun bir çözüm yoktur. Akıllıca organize edilirse farklı kapasitelerde, son ürün ve işgücü ihtiyaçları için kullanılabilir. Prefabrik herhangi bir şekil veya renk içine yapılmış ve çeşitli tekniklerle tasarlanmış olabilir.  Bu her zamankinden daha çok mimarlar ve diğer tasarımcılara özgürlük verir.

Prefabrik tek yapı malzemesi olarak kullanılabilir, ancak bu da çelik ile kombine edilebilir ya da çok bileşik bir yapı olarak kullanılması gerekir. Bir binada Prekast kullanılması yerel yapı geleneklerine büyük ölçüde bağlılık demektir. Türk insanının gelenekselliğini yansıtır.

En yaygın Prekast kullanım alanları şunlardır:

  • Sandviç kaplama ve cepheler
  • Oyun parkları için tasarlanan özel imalat malzemeler
  • Prekast ve beton kazık yardımıyla binanın dış yapısı oluşturulabilir

Daha verimli kaynak ve daha esnek dökme yerinde daha az çimento, daha az su, daha az çelik ve daha az emek  karşılaştırıldığında, prekast her şeyin daha azını kullanır. Bu sitede ve fabrikada az atık üretir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz