Prekast ile Geçmişe Dönük İzler

15.10.2021
Prekast ile Geçmişe Dönük İzler

Teknolojinin ve sosyal medyanın bu kadar sık kullanıldığı hatta hayatımızın her alanına dahil olduğu bu son yıllarda, insanlar özellikle dekorasyona merak sarmış durumdadır. Hatta bir çok kişi bunu iş olarak yapmaktadır. Gerçekten göz zevki güzel olan ve biraz mimariye ilgisi olan herkes kendi evini dekore edebilir. Hele ki insanın kendi evini kendi yapabilecek imkanı varsa en ince ayrıntısına kadar ilgilenmesi gereken şeyler oluyor. Mesela kaç odalı bir ev olacağı, terasın büyüklüğü, duvarların rengi…Bu işlerle uğraşmak gerçekten çok eğlencelidir.

İçinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde birçok insan kendini dinleme fırsatı bulmuş, belki de yıllardır zaman bulamayıp yapamadığı değişiklikleri yaparak hem tarzını yansıtmış hemde bu küçüklü büyüklü değişimler ile hobi edinerek güzel ve verimli zaman geçirmiştir.

Değişim çağında olmamız sebebi ile birçok alanda vintage yani eskiye dönme modası da başlamıştır. İnsanlar her alanda hayatımızda olan nostalji modasını evlerimizin iç dekorasyonuna dahil ettiği gibi yapıların dış cephelerinde görmekten de oldukça mutlu oluyorlar.

Baktıkça nostalji kokan bu prekast yapı malzemesi ülkemizde de çokça tercih edilir duruma gelmiştir. Dış görünüşü mükemmel bir taş işlemeciliğini andırsa da prekast ekonomik olması bakımından çok daha avantajlıdır.

Prekast yapı malzemesi adeta geçmişin ve eski zamandan gelen o duyguları tekrar hissettirmek isteyen kimseler için kullanışlı olmasının yanı sıra ekonomik ve avantajlıdır. Dış cephe kaplaması olarak uygulanabilen prekast inşaat sektörü için çok işlevli bir üründür. Avantajlarından biri de uzun ömürlü bir malzeme olduğu için uzun yıllar boyunca bakım gerektirmez.

Prekast cephe panellerinin içerisinde taş yünü veya köpük beton uygulaması yapılarak ısı yalıtımı yapılabilir olması da diğer bir avantajdır.

Çeşitli kalıp yöntemleri kullanılarak üretilebilen prekast malzemesi kolay şekil verilebilir bir yapıda olduğundan mimarların yaptığı her türlü tasarımın uygulanabileceği bir cephe kaplama sistemi haline gelmiştir. Modern tasarımlarda  da sıklıkla kullanılmakta olup, mimarların tasarım konusunda önündeki sınırları kaldırmıştır.

Geçmişin izlerini günümüze taşımak ve hissetmek isteyenler için prekast gönül rahatlığı ile tercih edilmelidir. Çünkü hem ekonomik hem dayanıklı olması sebebi ile avantajlı bir yapı malzemesidir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz