Prekast Montajı

27.08.2021
Prekast Montajı

Oldukça ekonomik sayılan prekastlar, binanın dış yapımlarında görsellik olarak çok fazla ilgi görmektedir.

Bu yapılar her geçen yıl daha da kullanımını artırmak ile  birlikte yeni yapılan yapılarda daha fazla varlığını göstermektedir. Yalnızca yeni binalarda değil bazı özel restoranlar gibi toplu kullanım yerlerinde de kullanımı artırılmış olduğu görülüyor Sadece görünüm güzelliği açısından kullanılmamakla  birlikte yalıtım ihtiyaçlarını da karşılar nitelikte olduğu için kullanıcıya pek çok açıdan fayda sağlamaktadır.

Prekast yaparken taşıyıcı özellikleri çok iyi bir şekilde bilmek ve öğrenmek gerekir. Bu taşıyıcı özelliklere sahip maddeler karkas ve ankrajdır.

Bu maddelerin doğru kullanmak çok önemlidir. Yanlış kullanıldığı takdirde ise olası bir kazanın önüne geçmek mümkün olmayabilir. Sadece yapının sonunda kontrol yapılmamalı, yapım aşamasında da kontrollü bir şekilde ilerlemek oldukça önem arz eder. Herkes tarafından yapılmamakla birlikte alanında usta bir kişi tarafından yapılması gerekir. Bu hem dayanıklılık açısından önemli hem de doğru yapılması için gereklidir.

Çok yönlü sayılan bu prekastlar, sadece bina ve inşaat alanlarında kullanılmaz farklı alanlarda da kullanıldığı görülür. Yangına dayanıklı ve ses azaltıcı yalıtımların olması da daha kullanılır nitelikte olmasına sebep olmaktadır. Bahsedilen bu çok yönlülüğe rağmen aslında maliyetleri pahalı olmamakla birlikte gayet herkesin ulaşabileceği bir miktarda olup gayet rahat elde edilebilir.

Üretim Süreci

Prekastın üretimi kapalı bir fabrikalarda yapılır. Sağlık açısından ve üretim aşamasının kolaylığı açısından kapalı bir alanda yapılması daha doğrudur. Dikkatli ve özenli bir şekilde gerekli maddeler birleştirilerek kalıp meydana getirilir ve hazırlanan bu kalıplar kürlenmek için beklemeye alınır. Belirli bir süre geçtikten sonra da kullanıma hazır hale getirilerek kullanılacağı alana götürülür. Daha dayanıklı olmaları için genellikle çelik ve benzeri diğer maddelerde takviye edilir ki daha iyi bir sonuç alınabilirsin.

Doğru yapıldığı takdirde ömrünün uzun olduğu bilinir. Günümüzde özellikle de yeni yapılan binalarda çokça kullanılan bu prekastlar artık vazgeçilmez bir ürün olduğu gözlemlenir. Prekast betonlar okullarda da kullanılır. Gördüğünüz değişik biçimler aslında prekast betonlar ile yapılmıştır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz