Prekast Beton Nerelerde Kullanılır?

20.08.2021
Prekast Beton Nerelerde Kullanılır?

Çok yönlü bir yapı ve maliyeti gayet makul bir bir yapı olduğundan dolayı her alanda kullanıldığı görülür. Belirli bir sınırlaması olmayan ve her tarafta tercih edilen bu prekastlar okullarda, binalarda, iş yerleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü yerlerde prekast betonlar kullanılarak hem görsel açısından zenginlik katılıyor hem de kullanışlılık açısından çok avantajlı olduğu için tercih ediliyor. Gürültü gibi olası bazı  kirlilikleri de önlediği bilinmektedir. Sadece bina gibi ortamlarda kullanılmamak ile birlikte köprü yapımında, stadyum gibi mekanlarda da görülür.

Prekast kullanılan bazı yerler şunlardır:

1.Otoparklar

Ekonomik ve dayanıklılığı sayesinde otoparklarda çokça görülür. Otoparklardaki kolonlarda, bariyerlerde,merdivenlerde ve aklınıza gelebilecek her yerde bu prekast betonlarını görebilirsiniz.

2.Köprüler 

Köprünün boyutuna ve yapısına göre çeşit çeşit prekast betonlar da  mevcuttur. Daha güzel görünmesi açısından ve uzun ömürlü kullanımı için köprülerde de prekast betonlar tercih edilir. Doğru bir şekilde yapılması sağlıklı olacaktır.

3.Alışveriş Merkezlerindeki Duvarlar

Şirket, ofis, alışveriş merkezleri gibi toplu kullanım alanlarında sıkça tercih edilen bu prekast yapılar her geçen gün kullanımı daha da  artmak ile  birlikte her yerde kullanıldığı görülür.

4.Okullar

Okullarda farklı ve değişik güzel yapılar herkesin dikkatini çekmektedir. Genelde bu yapının ne olduğunu kimse bilmez. Bu yapı prekasttan yapılır. Okullarda prekast oldukça yaygın kullanılır.

5.Gürültü Bariyerleri

Prekastlar yalnızca görsel açıdan değil aynı zamanda yalıtım sistemleri olarak da işimizi görmektedir. Bu yapılar gürültüyü 50 kata kadar azaltma özelliği taşımaktadır. Bununla birlikte gürültü kirliliğini de yarı yarıya düşürdüğü görülür.

Kullanım alanları bu şekilde olan bu prekastların çok yönlü olduğu görülür. Her alanda kullanılıyor olması çok tercih edildiği anlamına gelir. Gayet ekonomik ve aslında herkesin ulaşabileceği bir bütçeye sahiptir. Uzun ömürlü olması da herkesin tercih etmesini kolaylaştırmıştır.

Dikkate almanız gereken şey  doğru bir şekilde usta bir kişi tarafından yapılmalı ve yapım aşamasında bütün kurallar dikkate alınması gerekir. Olası bir olumsuzluk durumu ilk başta iken belirlenmeli ve sorun giderici çözümler bulunması gerekir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz