Prekast Nerelerde Kullanılır?

13.08.2021
Prekast Nerelerde Kullanılır?

Çok yönlülük, prekast beton yapıların çok çeşitli alanlarda kullanılmasının nedenlerinden biridir. Dayanıklılık, beton yapının temel özelliklerinden biri olduğundan, trafikten hava koşullarına kadar her şeyden çok fazla aşınma ve yıpranma gören uygulamalarda birçok prekast beton yapının kullanılması tesadüf değildir. Dayanıklılık ile iş birliği içinde olması da cabasıdır. Sizler için derlediğimiz en çok kullanılan bölge ve tercih edilme nedenlerini öğrenmek için okumaya devam ediniz.

Otopark Yapıları: Otopark yapısı tasarımında, dayanıklılık, ekonomi ve kurulum dikkate alınması gereken üç kilit noktadır, bu nedenle prekast beton genellikle tercih edilen yapı malzemesidir. Otoparklarda kolonlar, trafik bariyerleri, merdivenler, kaldırım döşemeleri, mimari kaplamalar ve daha pek çok farklı prekast beton ürünü bulacaksınız. Prekast beton, tek katlı otopark yapıları ve daha büyük ve daha ayrıntılı orta katlı yapılar için kullanışlıdır.

Kullanışlı Prekast

Temeller

Prekast beton, tüm binaları oluşturmak için kullanılır ancak tüm bina için kullanılmadığı durumlarda, yalnızca temel için kullanılabilir. Birçok konut ve diğer binalar, binanın geri kalanında duvarlar ve zeminler için ne kullanıldığına bakılmaksızın, prekast beton temellere sahiptir. Prekast betonu tercih edilen malzeme yapan şey, nemsiz ve enerji tasarruflu bir bodrum sağlama konusundaki itibarıdır.

Köprüler

Kirişler, kemerler, kirişler, güverte döşemeleri, kapaklar ve daha fazlası için prekast beton malzemelerin kullanıldığını göreceksiniz. Köprünün boyutu ne olursa olsun, prekast beton, mühendislere çevreye uyum sağlayan ve herhangi bir tarihi çevreyle uyumlu bir yapı oluşturma imkanı verir.

Menfezler

Kutu ve üç taraflı menfezler, yağmur suyu ve atık su drenajına yardımcı olmak, kısa köprüler oluşturmak, yağmur suyunu tutmak ve daha fazlası için farklı şekil ve boyutlarda üretilmektedir. Birçoğu, verimli bir şekilde kurulabilen yüksek kaliteli ve dayanıklı bir ürün sağlamak için prekast beton kullanılarak inşa edilmiştir.

Kaldırım Girişleri ve Yakalama Havzaları: Menfezlerin yeraltı altyapısının bir parçası olması gibi, atık su yönetimi için kaldırım girişleri ve toplama havuzları da öyle.pPrekast beton imalatı yağmur suyunun yeraltı altyapısına akmasına yardımcı olan bir ürün oluşturabilir.

İstinat Duvarları: Birçok prekast beton istinat sistemi, segmental istinat duvarı ürünleri, büyük prekast modüler bloklar, mekanik olarak stabilize edilmiş toprak yüz panelleri, beşik duvarlar, konsol duvarlar ve panel sonrası sistemleri içerir. Bu elemanların her biri, prekast beton ile zamanında kolayca karşılanır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz