Prekast

10.11.2016
Prekast

Prekast yapı malzemesi her daim istenen sonucun alınabileceği ender malzemelerdendir. İçeriğinde bulunan cam elyafı ve beyaz çimento istenen dış cepheye istenildiği şekilde kavuşmayı sağlıyor.

Prekast yapı malzemesi başta İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde genelde eski tarz mimari yapıların olduğu yerlerde yapılır. Çünkü tarihi dokuyu korumak ancak Prekast malzeme gibi rahat kullanılan malzemelerle olur.

Genellikle park gibi, taş çit yapımı gibi, tarihi bina dekorasyonu gibi alanlarda yapılan yenileme işlemleri Prekast malzeme yardımıyla yapılmaktadır. Ayrıca film setlerinde kullanılan taşınabilir dekorlar da bu yapı malzemesi yardımıyla oluşturulmaktadır.

Film sektöründe Prekast malzemenin bu şekilde kullanılmasının sebebi yukarıda belirtildiği üzere her türlü şekli işlemek için uygun olmasından kaynaklanır.

Özellikle İzmir Prekast firmaları bu anlamda yoğun mesai yapmaktadır. Hem yoğun tarihi dokusu hem de fazlaca insanı barındırması sebebiyle yapılan binaların şehrin görüntüsüne az çok uyması açısından Prekast malzeme tercih edilebilirdi.

Prekast malzeme yapı bakımından diğer malzemelerden farklı olarak taşınabilir ve istenilen şekil verilebilir yapıya sahiptir. Bu malzemenin üretici firmaları genelde şehrin dışında doğaya zarar vermeyecek şekilde konumlandırılır. Aslında Prekast malzeme endüstrisi bir nevi öz kaynaklara dayalı bir endüstridir. Çünkü ülkemiz taş bakımından oldukça zengin ve cam sanayinde de en çok ihraç yapan ülkelerden biridir. Bu anlamda Prekast malzemenin içeriğinde bulunan cam elyafı ve beyaz çimento ihtiyacı ülkemiz kaynaklarından kolayca sağlanabilmektedir.

Bu yüzden hem ülke endüstrisinin gelişmesine katkı sağlamak için hem de milletçe hepimizde olan geleneğe bağlılığı bu yapı malzemesi aracılığıyla dış cephelerimize yansıtmak için Prekast malzemeyi hemen denemenizi tavsiye ederiz.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz