Prekast Betonun Kullanıldığı Bina Türleri

06.08.2021
Prekast Betonun Kullanıldığı Bina Türleri

Birçok kişi, prekast beton endüstrisinin antik Roma'da başladığını düşünüyor, çünkü bugüne kadar var olan geniş yeraltı tünelleri ağı, prekast yapı malzemelerinin kullanımını açıklayabilir gibi görünüyor. Bununla birlikte, günümüz prekast beton endüstrisinin belgelenmiş tarihi, 1900'lerde John Alexander Brodie adındaki bir İngiliz mühendisin, prekast beton bileşenlerinin bir yapıyı verimli bir şekilde inşa etmek için bir araya gelebileceğini keşfetmesiyle ve nihayetinde patenti almasıyla başladı.  Nemi azaltmak ve enerji açısından verimli bir ortam yaratmak, prekast beton bir bina düşünüldüğünde diğer iki ikna edici faktördür. Aşağıda yer alan çeşitli bina çeşitleri, bu malzemeler etkileyici bir sonuç yaratmak için bir araya geldiğinden, prekast betonun çok yönlülüğünü kapsar.

Prekast Beton Ürünlerinin Kullanım Alanları

Ofis Binalarından örnek vermemiz gerekirse prekast beton ürünlerin benzersiz özellikleri, dikkat çekici ve işlevsel benzersiz bina tasarımlarına olanak tanır. Geniş ve açık alanlar oluşturmak için mimari panellerle eşleştirilmiş prekast beton kolonlardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca rekast beton ürünler, yangın sigortası oranlarını azalttığı bilinen üstün yangın direncine sahiptir ve aynı zamanda bir ses bariyeri görevi görür. Bu özellikler onu oteller, yurtlar, apartmanlar ve kompleksler, yaşlı yaşam toplulukları ve benzeri yapılar için mükemmel bir seçim haline getirir. Aynı nedenlerle çok üniteli konutlarda prekast beton tercih edilir, ayrıca hastaneler ve tıp merkezleri için güçlü bir temel sağlar.

Prekast beton okul inşaatını da çok kolaylaştırır. Baştan sona daha hızlı geri dönüş süreleri ile prekast beton, projenizi hedeflenen tarihte teslim etmenize ışık tutacaktır. İster bir üniversite kampüsüne ister bir ilkokula ekleme yapıyor olun, geleneksel binaların dezavantajlı özellikleri olmadan öğrencilerin yeni binalarına daha hızlı taşınmasını sağlayabilirsiniz. Perakende Alışveriş Merkezlerini irdeleyecek olursak kırsal alanlarda büyük bir arsa üzerine inşa edilebilseler de kentsel alanlarda daha küçük inşaat sahaları olma eğilimindedir. Park yeri içerebilir veya içermeyebilirler ve bu park yerleri tek katlı veya birkaç kat yüksekliğinde olabilirler. Uygulamadan bağımsız olarak, prekast beton buna uygun çok yönlülüğe sahiptir ve genellikle sözünü ettiğimiz değişkenliklere bakılmadan perakende alışveriş merkezlerinin yapımında uyarlanarak kullanılır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz