Yalıtım İçin Prekast Uygulaması

16.07.2021
Yalıtım İçin Prekast Uygulaması

Prekast uygulaması gerek ülkemizde gerek dünyada oldukça fazla olan bir uygulamadır. Prekast uygulamasının çok büyük avantajları mevcuttur. Bu sebeple prekast uygulamasını tercih eden çok fazla sayıda firma vardır. Prekast uygulaması pek çok sebepten yapılabilir. Eskiden çok fazla olmayan prekast uygulaması teknolojik gelişimler ile birlikte artık çok kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Prekast uygulamasının yapılabilmesi için prekast malzemeleri prekast uygulamasına uygun olan kalıplarda karıştırılarak üretilmektedir. Daha sonra amacına göre yapılara monte edilmektedir. Prekast uygulamaları genellikle iki ana sebepten yapılabilmektedir. Bu ana sebeplerden birisi yapılara estetik görünüm kazandırma amacı iken diğeri ise yapılara yalıtım sağlama amacıdır.

Prekast uygulaması, içerisindeki cam elyafı malzemesinden ötürü oldukça hafiftir ve kolay monte edilebilir. Prekast uygulamasının estetik amaçla yapılması için yapı sahibi hangi estetik görünümü yapısı için istediğine karar vermelidir. Klasik detaylar ya da Osmanlı detayları ile prekast uygulamaları yapılabilir. Bunların yanı sıra son yıllarda daha çok karşımıza çıkan modern görünüme sahip yapılar için de prekast uygulaması yapılabilir.

Prekast uygulamasının ikinci fakat daha önemli olan amacı ise yapılara yalıtım özelliği kazandırmaktır. Prekast uygulaması yapılara yalıtım özelliği kazandıran bir uygulamadır. Bu yalıtım yalnızca ısı yalıtımı olmamaktadır. Isı yalıtımına ek olarak ses ve ışık yalıtımı da prekast uygulaması ile oldukça mümkündür. Özellikle sessiz ortamlara ihtiyaç duyulan yapılarda prekast uygulaması dışarıdan gelen sesleri çok iyi bir şekilde yalıtmaktadır. Prekast uygulaması, ana yola çok yakın olan ve sürekli trafik sesinin çok duyulduğu yapılarda kullanılabilir. Aynı zamanda hastane, okul ve iş yeri gibi sessizliğe ihtiyaç duyulan pek çok yerde de prekast uygulaması ile yalıtım gerçekleştirilebilir. Bunlara ek olarak aşırı soğuk ya da aşırı sıcak olan bölgelerde ısı yalıtımı için de prekast uygulaması yapılmaktadır. Bu duruma örnek olarak yaz aylarında çok sıcak olan İzmir’de ısının içeri girmesini engellemek için prekast uygulaması yapılabilir. Aynı durum kış aylarında oldukça soğuk olan Van’da yapıların ısılarını koruyabilmeleri amacı ile de uygulanabilmektedir. Bu sebeple prekast uygulaması son derece önemli bir konu haline gelmiştir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz