Prekast Uygulamasında Kullanılan Materyaller

02.07.2021
Prekast Uygulamasında Kullanılan Materyaller

Prekast işlemi, inşaat dünyası için son yıllarda dünyada oldukça ses getiren bir uygulama haline gelmiştir. Prekast uygulaması, teknoloji ile birlikte hızla gelişmiş ve hala da gelişmeye devam etmektedir. Prekast uygulaması ile yapılara çok çeşitli özellikler kazandırmak mümkündür. Prekast uygulamasının yapılara vereceği özelliklerden bir tanesi de estetik görünümdür. Prekast uygulaması için özel olarak üretilmiş olan kalıplarda dilediğiniz renk, desen ve şekilde prekast üretimi yapılır ve daha sonra yapılarınıza monte edilir. Prekast işleminin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise yapılara uygulandığında yapılara kazandırdığı yalıtım özelliğidir. Prekastlar yapılara hem ışık, ısı, hem de ses yalıtımı sağlamaktadır. Bu şekilde prekast uygulaması olan yapılar oldukça konforlu bir kullanım sağlamaktadır.

Prekast uygulamasının yapılabilmesi için birtakım malzemelerin karıştırılması gerekir. Prekast için en önemli malzemeler çimento ve ince agregadır. Daha sonra bu malzemelere başka malzemeler de katılarak prekastlara farklı özellikler kazandırılmaktadır. Prekastların hafif olma özellikleri vardır. Bu sebeple uygulanmaları oldukça kolay olan yapılardır. Prekastları birbirinden ayıran en önemli malzemeler: bazı prekastlarda çelik hasır bulunurken bazı prekast ürünlerinde ise cam elyafının bulunmasıdır. Çelik hasır, prekastlara daha sağlamlık kazandırmayı hedefleyen bir üründür. Cam elyafı ise prekastların daha esnek olmasını sağlar. Bu cam elyafına silis kumu adı da verilmektedir. Cam elyafı sayesinde prekastlara dilenilen şekiller kazandırılabilmektedir. Prekastların daha hafif olmasını sağlayan özelliklerden birisi de içerisinde cam elyafının bulunmasıdır. Prekastlar tüm bu malzemeler ile oluşmaktadır. Fakat bu malzemeleri birbirine bağlayan birtakım bağlayıcılar da kullanılmaktadır. Kimyasal bağlayıcılar ile bu malzemelerin birbirine homojen bir şekilde karışması sağlanır. Böylelikle ürünlerin birbirinden ayrışması gibi bir durum söz konusu olmaz. Prekast uygulaması yapılırken kimyasal bağlayıcıların kullanım oranları da bu sebeple çok önemlidir. Prekast uygulaması yapacak olan firma bu bağlayıcıları hangi oranda kullanacağını iyi ayarlamalıdır.

Prekast uygulaması son derece kolay bir uygulamadır. Prekasta uygun olan kalıplarda bu malzeme üretildikten sonra kısa bir sürede yapı bu prekast malzemesi ile kaplanır. Böylece istenilen estetik görünüm elde edilmiş olur.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz