Prekast için Ön Hazırlık

09.04.2021
Prekast için Ön Hazırlık

Prekast için ön hazırlık yapıların kaliteli sağlam ve uzun ömürlü olması için çok dikkat gerektiren bir aşamadır. Prekast yapı uygulamaları son birkaç yılın en çok talep gören yapı malzemeleri arasında yer almaktadır. Bu kadar talep görmesi de asla boşuna değil. Çünkü yıllardır aranan kalite uzun ömürlülük yüksek direnç yalıtımı maksimum derecede barındıran en iyi malzeme olarak karşımıza çıkmaktadır.

Prekast ön hazırlık için gerekli olan şey doğru bir firma ve bu firmanın oluşturduğu doğru bir ekip oluşturma en önemli kuraldır. Her iş için gerekli olan bilgi bununla birlikte ortaya çıkacak tecrübe oldukça önemli bir yere sahiptir. Bazı işlerin telafisi olabilmektedir. Maddi kayıplar yaratsa da sıkıntısız telafi yapılabilmektedir. Ancak bazı işler vardır ki inşat sektörü en önemli işler arasında yer almaktadır ki asla telafisi olmayan sektörler arasında yer almaktadır. Bu nedenle de prekast için ön hazırlık ilk başlangıç aşaması olarak sonraki adımların da daha kontrollü daha iyi yürümesi için oldukça önemlidir. Bu konuda bilgi sahibi olunmasının yanında bir de tecrübe sahibi olmak da bu işin en önemli noktaları arasında yer almaktadır.

Prekast için ön hazırlık aşaması aslında saha çalışması keşfi ile başlamaktadır. Saha keşfinde yapılması gereken şey incelemenin çok detaylı olarak yapılması gerektiğidir. İnceleme sırasında alınacak ölçüler dikkatli olunması gereken detaylar önemle not edilmelidir. Milimi milimine alınması gereken ölçülerin net olması gözden hiçbir şeyin kaçırılmaması gerekmektedir. Çünkü bu aşamadan sonra ortaya çıkarılacak şey kalıplardır. Prekast yapı malzemesi bir karışımın elde edilmesi sonucunda kalıplara dökülüp kurutulması sureti ile elde edilmektedir. Bu nedenle geri dönüşü zaman ve para kaybı yaratacaktır. Bu nedenle de her şey tamı tamına yapılmalıdır.

Prekast için ön hazırlık için ikinci aşama da karışımın hazırlanması sürecidir. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemelerin kalitesi miktarı çok önemlidir. Çünkü bu malzemeler ve miktarları prekast yapı malzemesinin kalitesini ortaya koyan en önemli noktasıdır. Bu kadar kaliteli uzun ömürlü ve dirençli olması kullanılan malzemeler ile alakalıdır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz