Prekast İstanbul

04.02.2022
Prekast İstanbul

Prekast malzeme 1970’lerden beri Avrupa’da 2000 li yıllardan beri de Türkiye’de kullanılan bir yapı malzemesidir. Gelenekçi toplum yapısının bir sonucu olarak bizler her zaman eskiyi yaşatma eğilimindeyizdir. Bu ara evlerde moda olan Vintage akımı yani eskiye dönüş binaların cephelerinde de Prekast malzemenin taş işçiliğine izin veren yapısı sayesinde sağlanmaktadır.

Prekast malzemenin içeriği beyaz çimento ve cam elyafı olduğundan işlenebilirliği ve taşınabilirliği gayet kolaydır. Şehirlerin hemen dışında kurulan Prekast fabrikaları sadece ilgili bölgelerde olduğu için de görselliğe zarar vermemektedir. Prekast malzeme daha çok büyük şehirlerde tercih edilen bir yapı malzemesidir. Çünkü sağladığı ses ve ısı yalıtımına en çok İstanbul, İzmir, Ankara gibi genellikle evlerin yol kenarlarında konumlandırıldığı şehirlerde ihtiyaç duyulur.

Büyük şehirlerin bir dezavantajı olarak kalabalıkla yaşama durumu bazen can sıkıcı olabilir. Bu kalabalığın ve karmaşasın en kolay kurtulma yollarından biri içinde ses ve ısı bakımından tasarruflu ürünler tercih edilerek oluşturulmuş bir evdir. Bu amaçla tercih edilmesinden ziyade Prekast malzeme İstanbul’da daha çok yayılım alanı bulabilmektedir. Çünkü hem tarihi dokusu hala sağlam olan hem de Prekast malzemenin kullanıldığı başka bir alan olan film sektörünün de merkezi durumunda bulunduğundan Prekast malzeme İstanbul’da bu amaçlar için de kullanılır.

Prekast İstanbul’da bilinen tüm tarihi yapıların restorasyonu sırasında kullanılmış ve aynı şekilde film çekilirken tarihi dokuya zarar verilmemesi amacıyla birebir aynı dekorasyonlar yapılarak taşınabilir olarak film setlerinde kullanılmıştır. Günümüzde modayı takip etmek demek gidebildiğin kadar eskiye giderek gününden farklı bir çizgi benimsemek demektir. Giyim konusunda hal böyleyken binaların dış cephesinde neden eski taş işçiliğinin izleri görülmesin?

Eğer siz de bu soruya kesinlikle doğru cevabı verenlerdenseniz Prekast malzeme sizin  bu amacınıza hizmet edecektir.

Herkes farklı olmayı sever ve ister her alanda olduğu gibi evinde de hem güvenli hem farklı olmayı isteyenlerdenseniz eğer sizi Prekast'ı denemeye davet ediyoruz.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz