Prekast Hazırlıkları

05.03.2021
Prekast Hazırlıkları

Prekast hazırlıkları oldukça özenli bir şekilde yapılmaktadır. Prekast hazırlıkları üretimi montajı aklınıza gelen her aşamada çalışacak olan ekibim profesyonel bir kip tarafından yapılmalıdır ve profesyonel firmalar tarafından da yapılmaktadır. Ancak maalesef prekast için taleplerin yükselmesi ile birlikte bazı ticari amaçlar maalesef işlerin bazı firmalar tarafından çok da profesyonel yapılmadığına da tanık olmaktayız.

Prekast hazırlıkları atılacak ilk adımdan son adıma kadar her noktası hesaplanarak yapılmaktadır. Bu hesaptaki en ufak bir şaşma domino etkisi ile birbirini etkileyeceğinden baştan sona büyük sıkıntılar yaratır ki hem zaman hem de masraf kayıpları hem itibar kaybettirecek hem de para. Bu işin ilk aşaması olan alan keşfi keşif sırasında doğru alınması gereken ölçüler oldukça önemlidir. Ölçüler alındıktan sonra kalıplar da bu ölçülere göre hazırlanır. Hatta prekast farkı olan şekil verme istenilen zevke renge modele uygun tasarımlar kalıpların hazırlanması aşamasında yapılacak olması nedeni ile başlangıçların da en doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir.

Prekast hazırlıkları için alınan ölçüler hazırlanan kalıplar sonrasında sıra prekast karışımına gelmektedir. Karışım sırasında kullanılacak malzemelerin miktarı kalitesi oldukça önemlidir. Gramı gramına ölçülere sadık kalmak prekast uygulamalarının dolayısı ile de yapıların kalitesini ortaya koymaktadır. Karışımın hazırlanmasından sonra kalıplara dökme kurutma aşaması da titizlikle yaklaşılması gereken noktadır. Bu aşamada kurutma işlemi ile birlikte ortaya çıkacak prekast uygulaması ortaya şaheser bir yapı ortaya çıkaracaktır. Bu aşamadan sonra ise yapılacak şey nakliye işlemidir. Nakliye deyip geçmeyin. Bu esnada sapa sağlam tek bir sıkıntı oluşmadan prekast uygulamasının yapılacağı yere gitmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle nakliye sırasında kırılma çatlama düşme kırılma vb kazaların olmamsı için en güvenli şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

Prekast hazırlıkları için sondan bir önceki aşma monte etme işlemidir. Profesyonel bir ekip tarafından gerçekleşecek bu işlem ölçülere hazırlanan tüm projeye göre hazırlanmış olacağından çok kolay ancak usta bir şekilde monte edilir. Bu aşamada silikon yapılması ve en son görüntünün kusursuz ortaya çıkması için ince işler yine usta ellerden çıktığı sürece ortaya mükemmel bir yapı çıkacaktır.  

Tümü

Son Prekast Projelerimiz