Prekast için Proje Hazırlığı

15.01.2021
Prekast için Proje Hazırlığı

Prekast için proje hazırlığı en profesyonel şekilde yapılmalıdır. Proje hazırlığı prekast firmalarının oluşturduğu eğitimli tecrübeli profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır. Günümüzde çok popüler bir uygulama olması tabi ki boşa değildir. İnşaat sektörünün en kaliteli en sağlıklı en uzun ömürlü yapı malzemesi olan prekast uygulamaları ile çığır açılmış pek çok çalışma günümüzde ene önemli yerini almıştır.

Prekast için proje hazırlığı öncelikle saha çalışması ile başlamaktadır. Yapılması planlanan her yapı için alan keşfi alınacak milim milimine en doğru ölçümler alınır. Görsel olarak hem iç hem dış cephenin nasıl olması gerektiği bunun için akılda olan istekler farklı görsel tasarımlar belirlenir. Sonrasında alınacak ölçümler sonrasında tüm ön çalışma yapıldıktan sonra ortaya proje için ön taslak çıkarılır. Bu taslak profesyonel firmalar tarafından çoğunlukla üç boyutlu şekilde ortaya çıkarılmaktadır. Tüm bu hazırlıklardan sonra bir görüşme de bu ön hazırlığın sunumu için gerçekleşir. Burada her istenilen gerçekte yapılmış bitmiş gibi gösterilir. Ve bu sunum esnasında daha farklı fikirler belki önceki fikirlere ek olarak değişiklikler ortaya çıkabilmektedir.

Prekast için proje hazırlığı bu ön çalışma sonrasında varsa yapılacak değişiklikler eklemeler de yapılır. Ve bir görüşme toplantı daha sağlanır. Her şey tam tamına yapıldıktan sonra iş için tüm masraflar işçilik de onaylanır ve karşılıkla anlaşmalar sağlanır. Sonrasında ise tüm bu projenin hayata geçirilebilmesi için çalışmalar başlar. Prekast uygulamaları için proje çerçevesinde kalıplar hazırlanır. İstenilen gerekli ölçülerde ve şekillerde hazırlanan kalıplar için prekast karışımı da en uygun şekilde prosedüre en uygun ölçü ve hammadde hazırlanır ve kalıplara dökülür. Dökülen karışım yine en ideal süre içinde bekletilir. İyice kuruyana kadar bekletilir.

Prekast için proje hazırlığı sonrasında üretim montaj her şey tüm detayı ile titizlikle yapılmalıdır. Bu iş zaten profesyonel bir firma tarafından yapılıyor ise prekast uygulamaları her anlamda kalitesini ortaya koyacaktır. Prekast uygulamaları için gerekli olan tüm koşulların yerinde yapılması koşulu ile her şey en iyi şekilde ortaya konulacaktır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz