Detayları ile Prekast Uygulamaları

20.11.2020
Detayları ile Prekast Uygulamaları

Detayları ile prekast uygulamaları günümüzün en çok merak edilmesi gereken konudur. Prekast yapı malzemesi çokça duyulan ancak hakkında bilgisi olunmayan bir yapı malzemesidir. Çok eski topraklara sorsanız anlatırlar. Bir yapı için kullanılan malzemeler bu malzemelerin ne kadar ağır olduğunu ne kadar zor yapıldığını. Hala bu şekilde yapılan binalar vardır. Hatta o günlerden kalan çokça binalar vardır.

Detayları ile prekast uygulamaları ne mi? Prekast güvenlik demek sağlık demek hafif yapılar demektir. Prekast ile yapılan yapıların çok hafif olduğunu bilmeyen çok vardır. Ayrıca eskisi gibi beton dökülmesi ile yapılmamaktadır. Tonlarca dökülen betonun bir binaya kat be kat verdiği yüklediği ağırlık ne kadar çok hayal edebiliyor musunuz? Hatta bu yapıların bir deprem bir sarsıntı esnasında o yıkıntıların ağırlığı nedeni ile hayatımızın ne kadar büyük tehlikeye girdiğini de maalesef yaşanan deprem felaketlerinde görmekteyiz. Maalesef bizim ülkemizin deprem gibi kaçamayacağı bir gerçeği var. Bu gerçekle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Ancak maalesef yapılar bu koşul dikkate alınarak yapılmıyor.

Detayları ile prekast uygulamaları deprem gibi bir doğal afette en azami sıkıntıyı verecek şekilde oluşmaktadır. Çünkü bu yapı malzemesi belli malzemelerin belli oranlarda kullanılarak karıştırılıp elde edilen harcın önceden hazırlanmış kalıplara dökülmesi sureti ile yapılmaktadır. Kalıplara dökülüyor olması da bizim için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Dekorasyon anlamında istediğimiz her şeyin uygulanabilmesi bizim farkımız yapıların estetiğini çok daha ileri düzeye taşımaktadır. Prekast için hazırlanan kalıplara doğru oranlarda kullanılan malzemelerin karışımın kalıplara dökülmesinden sonra kurutulması için beli bir süre bekletilir.

Detayları ile prekast uygulamaları ile yapılacak her yapı her inşaat çok daha güvenli çok daha estetik çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü dünya standartlarına göre de en üst düzeyde en kaliteli yapı malzemesi olan prekast günümüzün enidir. Günümüzün her anlamda kalite standartlarında olan hatta daha üst sınıflarda bile değerlendirebilecek prekast yapı uygulamaları ile yapılmış her bina sahip olduğunuz her yapı size sahiplerine ayrıcalık katacaktır ki bu ayrıcalık her anlamda olacaktır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz