Prekast Uygulamalarının Güvenirliği

06.11.2020
Prekast Uygulamalarının Güvenirliği

Prekast uygulamalarının güvenilirliğini soran sorgulayan arayan araştıran herkes görecektir ki bu uygulamanın üzerine geçebilecek henüz bir uygulama çıkmamıştır. Yapı malzemeleri arasında en iyi olanı en kaliteli olanı en estetik olanı en hafif olanı ve en güvenli olanı prekast uygulamalarıdır.

Prekast uygulamalarının güvenirliği ile ortaya çıkan tüm yapıların farkı her şekilde karşımıza çıkmaktadır. Yıllardır yapılan inşaatlarda kullanılan malzemelerin ton ton ağırlığı yapı için bu o kadar zararlıydı ki karşımıza çıkan pek çok doğal afette pek çok zararı ile karşımıza çıkmaktadır. Çok yakınlarda olan İzmir depremi sonucunda yıkılan birkaç binanın neden tuz buz olduğunu bilmeyen yoktur. Aslında o şekilde olan o kadar çok bina vardır ki pek çok insanın hayatı hiçe sayılmaktadır. Enkaz altında kalan onca insanın çıkarılması da zaten bu tonlarca ağırlıkta olması sebep olmadı mı? Hem kalitesiz kullanılan malzemeler hem de gereksiz ağırlıktaki yapılar insanların hayatlarını maalesef tehdit etmektedir.

Prekast uygulamalarının güvenirliği pek çok yapı malzemesine oranla çok daha fazladır. Sıkıntı geçirdiğimiz şu günlerde evimiz en güvenli hissettiğimiz yerlerdir. Ancak maalesef art niyetli olan çalan çırpan inşaat firmaları nedeni ile ortaya çıkan manzara herkesin yüreğini dağlamaktadır. Ancak en çok da yüreği dağlayanlar da o yapıların altında yakınlarını bırakan kişilerindir. Tuz buz olan yapıların altında tırnakları ile bir canlı bulma umudu ile yapılan aramalar geçen her zaman da maalesef hüsranla sonuçlanmaktadır. Bunun sebebi de ağır olan yapıların kaldırılmasında yaşanan güçlüktür.

Prekast uygulamalarının güvenirliği varken hala eski malzemelerin kullanılması hadi eski malzemeler kullanılsın da doğru şekilde ve miktarda kullanılması gerekmez miydi? Ülkemiz deprem bölgesinde bulunmaktadır. Deprem ile yaşamayı da öğrenmek zorundayız. İster satın alın ister kiralayın ama yapının içeriğinin prekast olmasına özen göstermek oldukça önemlidir. Çünkü prekast yapı malzemesi hem hafif hem sağlıklı hem izolasyonu en yüksek hem de en kaliteli yapı malzemesidir. Bu nedenle de prekast yapı malzemesi yapılacak uygulanacak her yapının çok daha güvenli çok daha sağlıklı çok daha değerli olacağı tek gerçektir.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz