Prekast Kullanım Alanları

10.07.2016
Prekast Kullanım Alanları

Prekast cephe günümüzde tüm inşaat firmaları tarafından sıkça kullanılan bir cephe türü olmaya başlamıştır. Prekast cephe üretim aşamaları basit ve gayet işlevsel biçimde kullanıldığı için son yıllarda daha fazla yayılmaya başlamıştır.

Prekast cephenin temel olarak kullanıldığı dört alan vardır. Bunlar:

  • Butik Cephe Panelleri
  • Endüstriyel Cephe Panelleri
  • Dekoratif Cephe Panelleri
  • Kent Mobilyaları

Butik cephe panelleri genellikle müstakil binalar için kullanılan bir metottur. Genellikle gelenekçi aileler tarafından eski taş evleri anımsatması açısından tercih edilir. Çünkü Prekast malzemenin içinde bulunan cam elyafı istenildiği gibi yontulabilmesini sağlar.

Endüstriyel cephe panelleri olarak kullanılmasının genelde sebebi ise iyi ısı yalıtımı sağlamasıdır. Büyük binaların ısıtılmasında sıkıntı olduğu için ısıyı tasarruflu kullanmak işletmeler için en önemli unsurdur. Prekast panellerde ısıyı tutma diğer tüm cephelere göre daha kolay sağlanır.

Dekoratif cephe panelleri eski binaların restorasyonu sırasında kullanılan bir metottur. Tarihi binalar veya yeniden dekore edilen eski yalılar, film setleri de bu Prekast cephe yöntemiyle oluşturulan yapılardandır. Film dekorlarında tercih edilmesinin sebebi taşınabilirlik açısından kolay bir malzeme olmasıdır.

Kent mobilyalarında tercih edilmesinin amacı ise sağlam ve uzun süre boyunca dayanabilmesidir. Çünkü yol yapımları maliyetli bir iştir. Yollar yenilenirken bunların kenarlarına yapılan banklarda uzun süreli olmalıdır.

Son yıllarda yaygınlaşan bu Prekast cephe sistemlerinin genelde fabrikaları büyük şehirlerde daha yaygındır. Prekast İstanbul’da daha çok tarihi yalıların restorasyonu, İzmir’de şehrin imarında banklar ve dikkat çekici objelerin yapımında kullanılır.

Prekastın İstanbul’daki  fabrikaları genelde Dudullu ilçesinde bulunur. İzmir’deki Prekast fabrikaları da İzmir ve Manisa arasında dizilmiş durumdadır.

Eğer siz de hala eski taş işçiliğine hayran olanlardan ve bunu kendi evinize yansıtmak isteyenlerdenseniz sizleri bir dahaki değişiklik isteğinizde Prekast yapı malzemesini denemeye davet ediyoruz.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz