Prekast Nerelerde Kullanılır?

30.03.2015
Prekast Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, modern mimari yaşam alanlarımızı önemli ölçüde etkilemektedir.

Bundan dolayı son yıllarda ortaya çıkan "Prekast", şehirler de ki modernizmin ve göz alıcı güzelliğin temelini oluşturan en önemli elemanlardan birisidir.

Binalara sanat ve estetik değer katan, ayrıca dayanıklı ve sağlam yapısıyla deprem gibi doğal afetlerde can ve mal güvenliğini arttıran prekast, son zamanlarda konutlarda oldukça yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır.

Prekast özellikle gelişmiş ülkelerde dış cephe kaplaması olarak yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.

Özellikle çok katlı yapılarda duvar örme işine son verip GFRC paneller kullanılarak hem binanın doğal afetler karşısında dayanıklılığı arttırılıyor hem de binalar, göz alıcı estetik bir havaya sahip oluyor.

Prekast paneller genellikle bina bünyesine, kat betonlarına, kolon ve kirişlere mekanik ya da kaynaklı olarak monte edilmek sureti ile uygulanmaktadır.

Prekast sayesinde hızlı ve belirli bir standartla, zorlu doğa koşullarına dayanıklı ve sağlam dış cepheler elde edilir.

Pencere boşlukları ve söveler panel üzerinde tasarlanarak tek parça olarak cepheye montajlanabilir.

GFRC elemanların arka yüzeylerinde ısı izolasyon malzemeleri kullanarak izolasyonlu malzemeler elde edilir.

GFRC su geçirmez olduğu için izolasyon malzemesi özelliğini kaybetmez.

GFRC binaların dış cephe kaplamaları haricinde kent ve bahçe mobilyaları üretiminde, yaya ve üst geçitlerde, istinat duvarları kaplamalarında, taksi ve otobüs durakları, güvenlik kulübeleri, meydan çeşmeleri, saat kuleleri, banka atm'leri, pergolalar, kamelyalar, oturma bankları, meydan havuzları, bahçe giriş kapıları, abideler ve mezarlar başta olmak üzere pek çok obje üretiminde kullanılmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz