Prekast Yapı Malzemesi İle Dönüşüm

26.05.2016
Prekast Yapı Malzemesi İle Dönüşüm

Yeni evlenecek bir çift olan Ayça ve Emre Bey yavaş yavaş hazırlıklara başlamıştı. Öncelikle birlikte beyaz eşyalar ev eşyaları mutfak eşyaları alındı. Uzun süredir görüşmelerinin bir sonucu olarak ufak tefek çoğu eşyaları zaten hazırdı.

Ayça Hanım evinin hep rengârenk olmasını isterdi. En yakın arkadaşlarına hep böyle anlatırdı. Her oda ayrı bir renk olacak ve tam istediği gibi bir hobi odası yapabilecek bir evi olmasını temenni ederdi.

İstemeye gelineceği sırada aralarında bir sorun çıktı. Bu sorun pek çok çiftin kabusu olan ev meselesi idi. Ev fiyatları çok pahalıydı ve kiralık da resmen pahalılıkta onlarla yarışıyordu.

Birde yaşadıkları il olan İzmir’in en güzel yerleri genelde yaşlı teyzeler ve amcalar tarafından alınarak buralara birbirinden güzel evler yapılmıştı. Ayça hanımın gözü hep bu tarz evlerdeydi. Bu evler eski ama bir o kadar da balkonlarında ki bahçelerinde ki çiçekler sebebiyle canlı duruyorlardı.

Birkaçında kiralık yazısı görerek ziyaret ettilerse de çok fazla fiyat biçildiği için almakta veya kiralamakta kararsızlık yaşıyorlardı. Oysaki ikisi de çalışan bu çift istedikleri gibi bir evde oturabilirdi. Tabi bunun maliyeti yaklaşık olarak bir tanesinin maaşının tamamına denk geliyordu.

Böyle yana yakıla ev ararken İstanbul’da oturan Emre Bey’in ananesi çıkıp geldi. Fatma Hanım onların düğünü için buraya geldiğini elinde de sıkıntılarını çözecek bir fırsat olabileceğini söyledi. Birlikte İzmir’in en güzle sahil semtlerinden birine gittiler.

Bu semtte biraz iç kısma doğru ilerlediklerinde ilçedeki okulun arka tarafında virane haline gelmiş bir ev gördüler. Fatma Hanım bu evin kendisine ait olduğunu ama İstanbul’da yaşadığı için bu evi satmayı düşündüğünü söyledi. Evin içini gezerken dıştan çok sağlam görünmeyen bu evin içinin çok güzel bir mimari yapı olduğunu gördüler. Odaların konumu ve sıralanışı gayet güzeldi. Emre ve Ayça Hanım aralarında kısa bir konuşma yaptıktan sonra bu evi restore ettirip kullanmaya karar verdiler. Evin konumu hem şehrin içinde hem de dışında gibiydi ve bu ikisinin de en çok istediği özelliklerden biriydi. Fatma Hanım’a ücreti sorduklarında onlara düğün hediyesi olarak bu evi verdiğini söylediğinde ikisinin de en mutlu günlerinden biri oldu.

Vakit kaybetmeden ertesi hafta evin tadilatına başladılar. O sahildeki evlerde gördüğü eski taş işçiliğini kendi evinde de yaratmak isteyen Ayça Hanım dış cephe için tercihini Prekast malzemeden yana kullandı. Prekast malzeme içeriği bakımından kolay işlenebilir ve üretilebilir bir malzeme idi. Hem eski taş işçiliğini yansıtmaları hem de o canlılığı verebilmek için daha iyi bir tercih olamazdı. Düğüne bir ay kala binanın tadilatı bitti. Dışı beyaz taş işçiliği gibi duran Prekast levhalarla kaplanan bu ev iki tarafında içine sinecek senelerce oturacakları bir ev oldu. Daha önce o muhitte Prekast malzemeyi bilmeyen herkes evin sahiplerine sorup öğrendi.

Yani değişiklik her zaman iyidir ve fark edilmeyi sağlar. Sizde evinizi yenilemeyi düşünüyorsanız Prekast malzemeye de kesinlikle bir göz atmalısınız.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz