Prekast ile Farklılık

08.05.2020
Prekast ile Farklılık

Prekast ile farklılık oluşturabilir miyiz? Bu soruya geçmişteki yapılarla şimdiki yapıları karşılaştırarak cevap verelim. Eksi yapıların ne kadar birbirinin aynı olduğu seri üretim gibi aynı kalıplarda aynı şekillerde yapıların tek sebebi kullanılan malzemelerin kısıtlı ve tek tük olmasıdır.

Prekast ile farklılık oluşturmak o kadar kolay o kadar kaliteli o kadar ayrıcalıklı ki günümüzde eşi benzeri olmayan bir yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmıştır. Eskilerde inşaat sektöründe kerpiçler, betonlar ile yapılan binaların yapı mı da masrafı da şekli de baya meşakkatli baya masraflı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Ayrıca çok da zaman alan zahmetli bir yapı ile oluşan eski yapıların yerini günümüzde prekast gibi süper ötesi bir yapı malzemesi kullanılması farkı ile ortadadır. Önce şekli şamalı hakkında konuşalım. Şimdi yeni yapıları gördüğünüzde eski yapılara göre nasıl bir fark görüyorsunuz?

Prekast ile farklılık demek görünüm bakımından bambaşka bir şaheser ortaya çıkarmak demektir. Ev almak için bir ömür çalışmak zorunda olduğumuz bir durumda size özel bir görünüme sahip zevkinize uygun bir yapı olsun istemez miydiniz? Evet, diyenleri duyar gibiyim. Çünkü ömür verdiğiniz evler için bir de gönlümüze zevkimize uygun bir şekilde olması bambaşka bir haz verecektir. Prekast ile farklılık oluşturmak için yapılan çalışma şu şekilde gerçekleştirilmektedir. Öncelikle alın ölçülere uygun kalıpların oluşturulması ve bu kalıpların da tamamen yapılan tasarıma göre hazırlanması sonucunda yine prekast için yapılan özel karışımın hazırlanması ile ortaya çıkmaktadır.

Prekast ile farklılık tam da bu kalıplara dökülerek kurutulan harçların kurutulması ve nakliye ile gönderilerek yerinde montaj edilmesi ile ortaya çıkmaktadır. İşte tüm bu aşamalar istediğiniz şekilde istediğiniz renkte istediğiniz ölçüde her yapının prekast ile ortaya çıkarılabilmesi kişiye kuruma herkese her şeye özel bir yapı oluşturulabilmektedir. Dolayısı ile de prekast ile farklılık ortaya çıkmaktadır. Daha iyisi çıkmadı ve çıkana kadar en iyisi en kalitelisi en farklısı olarak karşımıza çıkan prekast ile her türlü kaliteye güzelliğe farklılığa yardımcı olan bir yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz