Prekast Yapı Malzemesi Nedir?

01.05.2020
Prekast Yapı Malzemesi Nedir?

Prekast yapı malzemesi nedir? Prekast yapı malzemesi günümüzde en çok tercih edilen en kaliteli en güvenilir en uzun ömürlü olanıdır. Prekast içeriğinde yer alan özel bileşimleri sayesinde yapıların hem en kalitelisi hem en moderni olarak karşımıza çıkmaktadır.

Prekast nedir? İçeriğindeki özel bileşenleri olan, beyaz çimento, yıkanmış olarak silis kumu, cam elyaf olarak da elyaf drencine sahip olanından, Kimyasal olarak tüm beton katıkları barındırması ile kalıplara püskürtme yöntemi kullanılarak çelik karkas sistemleri ile güçlendirilmiş ve mukavemeti arttırılmış uluslar arası standartlara uygun en yeni nesil beton sistemlerinden oluşmaktadır. İnşaat sektörünün her yerinde iç dış peyzaj ya da endüstriyel tüm alanlarda çok rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. O kadar geniş o kadar teknik detaylara sahip ki “Prekast nedir?” sorusuna teknik anlamda cevap vermek çok daha iyi olacaktır.

İşte, “Prekast nedir?” sorusunu teknik anlamda iki başlık olarak incelersek:

  • Prekast için ortalama kalınlığı 12 ile 15 mm arsında olan her anlamda yalıtım özelliğini maksimum derecede taşıyan GRC olarak kullanılan uygulamalarının genel bir adı olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle izolasyon talebi pek olmayan alanlar için çokça uygulanan çok da hafif üretim süreci daha kısa olduğundan da yapım aşaması bakımından zaman kazandıran bir uygulama çeşidi “kabuk panel”dir.
  • Yaşam alanlarının en önemli özellikleri arasında her türlü izolasyon özelliğini maksimum seviyeye taşıyan, yaşam kalitesini de en yüksekte tutan yaşam alanlarının konforu olarak adlandırılan yalıtımlı prekast seçenekleri yapı uygulamalarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.

Oldukça kapsamlı analizler yapılarak oldukça ayrıntılı mühendislik altyapısı ile en yüksek uzmanlık alanlarındaki kabiliyetlerini ortaya koyması için alanında uzman ekip ile yapılan çalışmalar ile ortaya çıkmaktadır. Yapılacak olan uygulama ile ilgili incelemelerin alanında uzmanlarla yapılması ve bu uygulamalar için de bilgisayar ile birlikte inşaat sektörüne uygun programlar gibi teknolojik gelişimler ile prekast yapı uygulamaları ortaya konmaktadır.

Prekast nedir? sorusu da öyle tek cümle ile anlatılamayacak kadar önemli bir açıklamadır. Başlangıç aşamasından bitiş aşamasına kadar her noktası önemli her adımı ile birlikte ekip çalışması ile ortaya konmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz