Cephe Estetiği için Prekast Uygulamaları

08.03.2019
Cephe Estetiği için Prekast Uygulamaları

Cephe estetiği için prekast uygulamalarının yapılara paha biçilmez bir değer katması ile bir üne sahip olmuştur. Aslında sadece dış cephede değil iç cepheler için de en çok tercih edilen bu uygulama ile farklılık oluşturmak yapıların değerini arttırmak kolay olmaktadır ki inşaat firmalarının en çok tercih ettiği uygulamalar arasında yer almaktadır.

Cephe estetiği için prekast uygulamaları içeriğinde yer alan tüm malzemeler sayesinde tüm dünyada olduğu gibi son yılarda en çok tercih edilen dolayası ile de en çok kullanılan bir uygulama malzemesi olarak karşımıza çıkar. İçerisinde belli oranları ile beyaz çimento, cam elyaf, su silis kumu ve çok çeşitli kimyasal karışımlar ile üretilmektedir. Bu karışım ile elde edilen özel harç yine önceden ölçüleri alınarak hazırlanmış kalıpların içine dökülür. Bu kalıplar çoğunlukla ahşap, silikon, metal ve polyester gibi kalıplar kendilerine has özel kalıp makineleri ile ortaya çıkarılmaktadır. Bu makine için üretilen özel teçhizatlar sayesinde püskürtme yöntemi ile uygulanarak ortaya prekast uygulamaları ortaya çıkarılmaktadır.

Cephe estetiği için prekast uygulamaları sayesinde yapıların daha hafif olmasına yardımcı olmaktadır. Çünkü bu yapı malzemesinin kendisi oldukça kaliteli ama çok da hafiftir. Yaz kış yüksek direnç gösteren bu yapı malzemesi suya karşı o kadar çok yüksek direnç göstermektedir ki asla su geçirmemektedir. Kalıplarla üretildiğinden zaten bahsetmiştir. Dolayısı ile de her boyutta üretilebilmesi en büyük kolaylıklarından biridir. Bunun yanında gösterdiği mukavemet yaz kış sısı yalıtımı için en yüksek performansı vermektedir. Bunun sayesinde de enerji ve fatura tasarruflarını en iyi şekilde ortaya çıkarmaktadır. Ayrıca ne kadar dayanıklı olduğu da yanıcı bir madde içermediğinden her hangi bir yangın olayında göstereceği yüksek direnç sizleri çok şaşırtacaktır.

Cephe estetiği için prekast uygulamaları ultraviyole ışınlarının sonucunda bir deformasyona asla maruz kalmaz. Günümüze kadar gelmiş ya da ortaya yeni çıkmış tüm yapı malzemeleri arasında en ama en iyi solan prekast uygulamaları ilk tercih edilmesi talep edilmesi gereken yapı malzemeleri arasında yer almaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz