Dış Cepheler için Prekast Farkı

14.02.2020
Dış Cepheler için Prekast Farkı

Dış cepheler için prekast farkı son yıllarda çevrenizde gördüğünüz çok farklı binalar ile karşımıza çıkmaktadır. Alışıla gelmiş dış cephelerden çok yeni son model tasarımların daha çok ilgi gördüğü dış cephe tasarımlarının hepsi prekast kaplamaları ile yapılmaktadır.

Dış cepheler için prekast farkı eskiden beri uygulanan betonarme yapılardan çok ama çok farklı olarak üretilmektedir. Öncelikle içerik bakımından hepsinden tüm yapı malzemelerinden çok farklı çok kaliteli çok uzun ömürlü olan prekast uygulamalarının her türlü doğa afet olaylarına karşı gösterdiği en yüksek direnç kesinlikle ve kesinlikle içeriğinde yer alan malzemeler sayesindedir. Çok ağır olmayan yapılara çok ağırlık yüklemeden istenilen her modelde tasarımlarında rahatça uygulanabildiği prekast uygulamaları ile yapılarda fark yaratmak yapıların sahip olduğu değeri kat be kat arttırmak bu oldukça kolay ve mümkündür.

Dış cepheler için prekast farkı her yönden kendini göstermektedir. İçeriğinde yer alan silis kumu bu uygulamanın en önemli ham maddesidir. Yapı uygulamalarının çok çeşitli olduğu şu son yıllarda en çok talep edilen en çok uygulanan prekast yapı malzemesinin tabi ki de çok geçerli sebepleri bulunmaktadır. Çok ama çok önemli olan yapıların her anlamda güvenli bir yaşam alanları oluşturması insan hayatlarının ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Deprem ülkesinde bulunmamız olası bir yangın ya da farklı bir felaket ile karşı karşıya kalınması durumunda son yılların en dirençli yapı malzemesi olan prekast ile daha korunaklı daha dayanıklı daha güvenli alanlar için en ideal olanıdır.

Dış cepheler için prekast farkı ile başka neler mi var? Isı ve ses yalıtımının ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Yapının kalitesi kadar ısı yalıtımı yaşam kalitesi için ses yalıtımı da yaşam alanlarının mahremiyeti için oldukça önemlidir. Isı yalıtımı yaz kış stabil ısı dağılımına yardımcı olurken ses yalıtımı da hem dış hem iç seslerin asla ve asla hissedilmemesi çok önemli noktalardır. Isı için yapılacak olan ekonomik tasarruf da bu sayede prekast uygulamaları sayesinde olmaktadır.

Tümü

Son Prekast Projelerimiz